Show cart
Design & Illustration

Kavat - Ulf Holgersson

Hej!

Skickar lite bilder på min andra Kavat. Jag har byggt den under vinterhalvåret och det är min hustu som skall ha den. Den har fått skott och packluckor. Byggd i gran och körsbär.

packluckor med gummilinaPackluckorna har fastsättning med gummicord och tätningslisten är en mjuk o-list i gummi. Det verkar fungera bra, inget vatteninsläpp än så länge. Prövade först med en rektangulär list i gummi men den var för stum så gummicorden orkade inte dra den tillräckligt hårt mot sargen.

Vikten ligger på ca 17 kg. Byggtiden ligger på ungefär 225 timmar och då har jag inte jäktat utan snarare tagit det rätt lugnt.

Hustrun var mycket nöjd med hur den uppförde sig och kände sig trygg. Hon har aldrig paddlat kajak utan roder förr, men det gick alldeles utmärkt. Lite problem vid sne akterlig vind men med lite övning går det säkert bra.

nya kajaken på gräsmattan

Jag har också tillverkat varsin grönlandspaddel som vi provade vid sjösättningen. Hustruns omdöme var " Någon annan paddel vill jag inte ha".

Jag tycker själv att det var en fantastisk upplevelse med denna paddel. Oehört smidig.

Mvh Ulf Holgersson

Uppdatering 2007-05-28: Observera att underliggande lucklås med gummilina, innebär att det sitter likadana gummilinor på båda sidor - det framgår inte riktigt av Ulfs bild. Åtminstone en byggare som ringde mig idag har provat med en ensidig lösning och upptäckt att det inte fungerara alls.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment