Show cart
Design & Illustration

Kylig påsk hos Nautopp i Grebbestad

Söndag morgon i Grebbestad

Lördag-söndag under påskhelgen var det kajakmässa hos Torbjörn och Kathrine i Grebbestad – en trivsam blandning av aktiviteter, kurser, tester av kajaker och utrustning, avsmakning av vildmarksmat mm. Jag hade två kurser med grönlandspaddling och pratade om och visade Frej. Johan Wirsén visade sina Rebel-kajaker, bland annat nya Naja, lillasyster till Ilaga. Även Valley och Delta var på plats med demokajaker. För intresserade fanns en kurs i stå-upp-paddling. Kokatat fanns på plats med sin danske representant. På matfronten var Forestias vildmarksmat en positiv upplevelse och de rätter jag smakade var riktigt goda – terapeutiskt goda för en som är traumatiserad efter en konfrontation med en motbjudande glutamat- och mjölklistergegga för några år sedan när matlagningsentusiasmen var körd i botten efter ett par dagar med regn och motvind och jag grävde fram en påse frystorkad som för första gången fanns med i packningen. Ett par portioner Forestia med tillhörande värmepåsar kan nog få följa med som komplement i skafferiet på nästa längre ensamtur.

Tångmums...

Mycket inspirerande var Catxalot som visade vad man kan göra med den tång som finns längs den Bohuslänska kusten. Jag hade ingen aning om att knöltångsblåsor som ätes direkt från vattnet har en mustig, aningen pepprig smak som påminner om stor kapris och har en rik komplex sälta som, liksom ostron, smakar hav på ett sätt som skiljer sig markant från det vanliga hushållssaltet. Eller att sockertång eller fingertång efter en stund i stekpannan eller ugnen förvandlas till chips med samma rika komplexa sälta och smak! Catxalots vattentåliga häfte med information, bilder och recept om ätlig tång kommer att finnas med i kajaken på alla turer i Bohuslän.

Provtur med Frej

Mer provtur med Frej

Vädret hade kunnat vara lite trevligare, framför allt på lördagen när det bara var någon enstaka plusgrad och en iskall ostlig vind. Men sådana väderproblem finns bara på land, så bara man kom ner i kajaken var allt perfekt.

kaffehörna...

Kul var att på min andra kurs på söndagen, hade jag fyra deltagare i fyra Frej – tre Struer Boats Frej och en i plywood från Petrus kajakverkstad. Jag undervisade från min Njord, som ju Frej är utvecklad ur.

Ett härligt bryggdäck med plats för mycket och många

Comments

Tack för en trevlig lektion på söndag!

Jag planerade ett par foton eftersom det var premiärtur i min plywood-frej men det visade sig att temperaturen kramade ur kraften i kamerans batterier så bildbevis saknas denna gång!

Det hade varit väldigt intressant med några foton på din Frej! Provpaddlade en Frej i helgen och blev mycket sugen, lutar åt att det blir ett set från petruskajak. Har du dokumenterat ditt bygge för allmän beskådan? Eller bor du på västkusten?

Dra iväg ett mail om du vill!

Smalled@hotmail.com

Stort tack för pratstunden Björn, mycket inspirerande!

Petruskajak har en rad bildsviter från olika byggkurser på sin faceboksida!

Petruskajak har en rad bildsviter från olika byggkurser på sin faceboksida!

Post a comment