Show cart
Design & Illustration

Läckö kajakträff 2019

Gångna helgen träffades 200 paddlare för Läckö kajakträff 2019. Precis som förra året blev det ett utomordentligt välordnat arrangemang med trevliga programpunkter för alla smaker, fantastiskt högsommarväder och en tältplats vid foten av Läckö Slott – en av kajakvärldens häftigaste utsikter från tältet.

Utsikt från tälten

Stranden nedaför slottet erbjöd en bra kajakparkering och en utmärkt strand att hålla rollektioner vid – liksom härliga bad. Vattentemperaturen varierade beroende på strömmar: på fredagskvällen och lördagsförmiddagen var det kring 20 grader, men under den blåsiga natten till söndagen sjönk det till 13 enligt arrangören (fast jag tyckte det kändes som 16). I förgrunden mina båda Frej och Njord.

Kajakparkering

Jag var inbjuden för att hålla kurser i roll, paddelteknik med grönlandspaddel och kajaknavigation (som skiljer sig från de vanlig navigationskurserna genom att att alla navigationsuppgifter görs utan att släppa paddeln). Dubside höll kurser i avancerad roll och tillsammans bjöd vi på en rollshow som imponerade stort åskådarna ­– d v s Dubside skötte det imponerande rollandet och jag förklarade hur och varför ;-)

Dubside med roll i den högre skolan!
Dubside showar med 'omöjliga' rollar. Foto: Thomas Lindahl Jonsson

Samling för en navigationslektion

Flera snygga träkajaker med bekanta design fanns på plats: bland andra en mycket välbyggd Panthera (hann tyvärr inte prata med ägaren), två likaledes välbyggda Nanoq, Jörgen Sjöholms elegant gråmålade Black Pearl och Magnus Häggs gamla väl inkörda Kavat, numera med en djup bärnstensfärgad patina. 

Panthera
Snygg Pantheramed integralroder

Två Nanoq
Två Nanoq, den ena i ceder med grandekor, den andra i gran med cederdekor

På "marknadsgatan" fanns möjlighet att titta och känna på, prova och köpa kajaker, paddlar och tillbehör: Petruskajak, Kajaktiv m fl – och Dag Olsson Tegelmark med sina lätta, välgjorda och högeffektiva grönlandspaddlar 

Marknadsgatan
Marknadsgatan, med reception och utställare..

Dag Olson Tegelmark med ENOK-paddlar
Dag Olson Tegelmark med ENOK-paddlar

Det blir en ny träff samma helg nästa år (helgen efter midsommar). Vi ses väl då?

Comments

There are no comments yet.

Post a comment