Show cart
Design & Illustration

Lyckad invigning av ny kanotcentral

Petruskajak – invigning

I lördags var det högtidlig invigning av Petruskajaks nya butikslokal, ett par meter från stranden i Sommen. Vädret var på Petrus och Irenes sida och invigningen blev ett välbesökt evenemang med tal av kommunens turistsamordnare, förfriskningar och trevlig stämning. Det mesta ur Seabirds program fanns att titta och känna på eller provpaddla (med undantag för surfski och motionskajaker). De nya grönlandspaddlarna i ceder och/eller gran fanns på plats, liksom ett grundsortiment av paddelkläder, kapell, flytvästar, paddlar, packpåsar, kompasser, kartor, lastbyglar, kanotvagnar, kanotställ mm. Mer kommer efterhand (passa på och kom med önskemål – Petrus och Irene tar gärna emot tips).


Lite pyssel strax innan invigning...

Jag pratade kajaker, kajakbygge, kajakdesign med gamla och nya bekantskaper mest hela dagen, med ett par korta uppehåll för lite rolldemo vid stranden. 

En ny Seabirdpaddel i ceder väntade på mig i Tranås: den fick sitt omgående premiärdopp med lite paddling och rollande. Drygt 800 gram, lagom flex och mycket behagligt grepp – gick mjukt och helt tyst i vattnet med precis lagom grepp – en av de bästa kommersiella grönlandspaddlar jag testat. Prototypen till paddeln fanns färdig redan för ett år sedan, och jag testade den i samband med kajakträffen på Aegna utanför Tallinn och var mycket nöjd då. Paddeln, som görs i Estland, blev ännu bättre än jag kom ihåg – framför allt bättre finish än prototypen. Speciellt imponerad blev jag av den snyggt infrästa loggan – snyggaste paddelmärkningen på marknaden?

Seabird paddle – Western Red Cedar

Seabird paddle – Western Red Cedar

Paddeln finns i olika kombinationer av gran, gran/ceder och enbart ceder, med olika vikt och pris. De är inte de billigaste på marknaden (priser från drygt 2000:- till 3000:-) men om man bortser från de paddlar man sågar/hyvlar/slipar fram ur en 50-kronors brädbit, så tycker jag nog att de är bland de mest prisvärda som finns ute i handeln.

Comments

Tack för din medverkan och välkommen åter./Petrus

Post a comment