Show cart
Design & Illustration

Materialproblem

Nylonrem och knäppen från Bibbis Textil

Som framgick av mitt "båtbygge" häromdagen fräschar jag upp min gamla slitna Njord. I det sammanhanget behövde jag byta ut nylonremmarna som håller luckorna på plats, och ett par av knäppena. Som vanligt vände jag mig till Naturkompaniet här i Lund som tidigare haft ett bra sortiment remmar och beslag – för att upptäcka att de numera enbart säljer kläder och prylar. Uppenbarligen har jag som byggare blivit lika umbärlig för dem, som Naturkompaniet nu blev för mig. 

Lika nedslående blev besöken i två andra friluftsbutiker och i de båttillbehörsbutiker i Malmö/Lundregionen jag försökte hos, liksom hos den enda sybehörsaffär jag hittade  – och någon riktigt textilaffär finns inte längre i Lund med omnejd (månne en samlad kampanj mot oss gör-det-självare som såklart inte tar vårt fulla ansvar som prylkonsumenter och därmed utgör ett hot mot krämarfriden ;-).

Inte heller internetaffärerna med friluftsmaterial verkade kunna hjälpa till med annat än prylar och kläder, och tiden räckte inte för att beställa från England eller USA (Tjärö till helgen!).

Men så erinrade jag mig Bibbis Textil (som jag tidigare rekommenderat för väv till kapell mm), som har det mesta som vi gör-det-självare behöver i tyger och tillbehör – och dessutom rimliga priser, trevligt bemötande och snabb service. Så nu är problemet löst. Hade jag kontaktat Bibbi direkt hade jag sparat tid och frustration. 

Finns det någon butik i Lundaregionen som jag missat och som hade kunnat lösa mitt problem, är ni välkommen att höra av er så skall jag kompensera mitt förbiseende med ett omnämnande. 

Comments

Av bilden att döma borde du kunna köpa de eftersökta sakerna hos "Bernt i Lund" på St. Södergatan i Lund. Dock saknas en vettig textil- och tygaffär i lärdomens stad. Till och med Löberöd är bättre utrustad i det avseendet.

Tack, skall kolla med Bernt. Nylonremmar har jag hittat på ett par ställen men de har varit tunna och sladdriga och inte gått att fästa med skruv (dubbelvikt och hål "borrat" med en lödkolv) som de kraftiga jag använt tidigare (inga problem med dragstyrkan dock).

Det finns en butik på internet- tysk, men med mycket material ;-)

http://www.extremtextil.de/index_en.html

MvH

Peter

Internetbutiker finns det flera i närheten (men den här gången var det lite bråttom):

Pennine outdoor och Point North i England och Shelby Kaava.

Har vid olika tillfällen beställt från alla tre, men enbart goda erfarenheter

Jag vet inte om ni har Myrorna eller motsvarande i Lund, men dit brukar jag vända mig för att hitta en del material. Gamla ramryggsäckar från Fjällräven och Lundhags får man för cirka 150:- och från dem kan man plocka en hel del både spännen och remmar. Om man behöver en stuvbit läder är det ofta billigare att köpa en hel jacka second hand än att vända sig till en läderhandel, och även en hel del andra textilier kan löna sig att klippa från begagnade plagg jämfört med att köpa nya (dessutom är utbudet av friluftstyger mkt begränsat i Sverige).

Vad gäller remmar så kanske spännband från Biltema eller Clas Ohlson kan funka, för riktigt kraftiga grejer kan man köpa ett begagnat bilbälte på skroten :-) Lycka till med renoveringen!

Post a comment