Show cart
Design & Illustration

Med ett blött finger i luften...

Plötsligt talar sig alla partier och nästan alla kandidater sig varma för personlig integritet och ett fritt internet - till och med den som för några månader sedan stod på barrikaden för FRA, IPRED, Teledatalagring, avlyssning, övervakning mm? Tror de att vi redan glömt? Tror de att vi är så dumma?

Är vi så dumma...?

På måndag vet vi.

Några läsvärda länkar så här dan före: här , här, här och här.

Såg just att Mikael Sundström (universitetslektor i statsvetenskap vid Lunds universitet) kommenterar Svenska Dagbladets åsikt att piratpartiets väljarna köper grisen i säcken, och tycker att det är ganska irrelevant för debatten.
"...Piratpartiet har ärligt redovisat sin ståndpunkt, så det finns inte så mycket gris i säcken kvar [...] Piratpartiet lär inte heller förlora röster på att de inte har redovisat sin partigruppstillhörighet än [...] Jag tror inte att väljarna bryr sig ett smack om var Piratpartiet hamnar. Grejen är att deras väljare är helt medvetna om att det är en gris i säcken och jag tror inte att de bryr sig om grisens färg eller form eller hur den grymtar. De är bara intresserade av hur deras hjärtefrågor kommer att behandlas."

...vilket jag tycker var bra grymtat. De flesta av oss ser väl trots allt valet som en handling, inte som någon sorts trosbekännelse...

I väntan på valutgången har jag lyft på huven till min databas och kan konstatera att det finns 225 artiklar på sajten, att jag skrivit 1003 nyhetsnotiser sedan databasen kom till och att det lämnats 3400 kommentarer till dessa (inklusive ett mindre antal till artiklarna).

Vidare har jag senaste månaden haft i genomsnitt 1078 unika besök om dagen på sajten (till unika besök räknas IP-nummer som inte varit inne under de senaste 60 minuterna - men inte mina egna besök och inte automatiserade besök: sökrobotar mm), att det som mest varit 27 personer samtidigt på sajten, men att dygnsmedeltalet samtidiga besökare ligger på 7,4 - ganska jämnt fördelade mellan kl 08 och 22, med en rejäl topp 19-20 och en svacka under natten. Måndagar har konsekvent högst besöksantal, sedan sjunker det gradvis till bottennotering på lördagar för att åter stiga under söndagen.

Vanligaste "inkörsporten" är RSS-filen med drygt 23000 noteringar senaste månaden (innebär att de flesta kommer via sin RSS-läsare), följt av startsidan med 14600 noteringar, nyhetsnotiser direkt med 5000, bildspelet "kanotbygge" med drygt 4000 osv.

Av sökmotorerna dominerar Google stort med 9136 länkningar följt av Windows live med 806 och sedan Eniro, MSN, Yahoo, Altavista m fl med några tiotal var.
Besök från externa länkar kommer från:
http://www.kajak.nu 332 st,
http://www.havkajakroerne.d 301 st,
http://personal.inet.fi/private/erikedelmann/linkar.html 172,
http://www.mkk.m.se/langfard/langfard.htm 133,
http://www.padleforbundet.no/forum/index.php 124,
http://74.125.43.132/translate_c 114 (Google translate),
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php 106,
http://www.johanssonkajak.com 102,
http://kajakbyg.dk/foretrukne.htm 89 och
http://www.andersj.se/byggdagbok_inledning3.htm 89 st.
(Tack alla som länkar!)

Comments

Jag saknar en RRS fil för andersj.se (nyheterna)

Jag glömmer nästan bort siten med jämna mellanrum då jag kör mycket med min RRS läsare nuförtiden.

RSS XD

Ja Ola, jag håller med. RSS är bekvämt och snabbt, men leder kanske ibland till att man alltför ofta bara skummar nyheterna och inte besöker sajten. Det finns kanske en tanke med Anders avsaknad av feed...

Men RRS...

... ni är inte nyfikna på kommentarerna då? Jag tycker inläggen blir ännu roligare att gå tillbaka till efter någon dag och se hur många som skrivit kommentarer!

Jo, så funkar det - RSS är översikten, där jag vaskar fram de förmodade guldkornen, ofta (som på min sajt) med bara några inledande rader, sedan får man gå till sajten för att läsa hela plus kommentarer. Och jag gör som Erik - intressanta notiser återvänder jag till för att ta del av responsen. Men eftersom jag följer rätt många feeds (116 st just nu: ~/img/feeds090609.xml) blir det bara ett fåtal notiser jag verkligen följer upp. Och finns hela notisen som RSS händer det ganska ofta att jag inte går vidare till sajten. Ett alternativt skulle kunna vara som hos Ulf Johansson, Kajaknörd m fl där även kommentarerna ligger som feed. Men på mer högprofilerade sajter med hundratals kommentarer hade det nog blivit lite ohanterligt...

Post a comment