Show cart
Design & Illustration

Några platser kvar...

paddelteknik - teori

På lördag är det dags för en paddlingskurs hos Petrus Kajak i Tranås. Det finns ett par platser kvar ännu så länge...

Kursen handlar främst om paddelteknik, snabb och effektiv rakt-fram-paddling och manövrering men också lite säkerhet, stödtag roll etc - grunder såväl som den "tekniska paddling" som det raljerats lite över på Utsidan senaste tiden - dvs att hantera kajaken i olika förhållanden, inte bara paddel-skädda-roder utan även kroppsmotorik, tyngdpunktsförskjutningar, lutning, kantning, utnyttja vattnets rörelser i vågfronter mm för att manövrera kajaken - med målet är att åstadkomma så mycket som möjligt med så lite ansträngning som möljigt. Göra utan att göra enligt Zen...

Nivån anpassar jag efter förkunskaper och önskemål - det kommer att finnas något både för nybörjare med ambitioner och för mera erfarna paddlare.

Praktiskt blir det teori med fika vid sjön Sommen på förmiddagen (10.00 till ca 12.00), lunch på restaurang Sjökrogen och praktik på eftermiddagen ute i Sommen (ca 13.00 till 18.00). Sista timmen ägnas vanligtvis åt rollinstruktion eller andra på-begäran-övningar.

Priset för hela dagen (inklusive mat och fika) är 950:-, och platsen är kajakbryggan vid Hätteudde. Du använder egen kajak, paddel mm, men det finns även utrustning att hyra vid behov.
Kontakta Petrus för att boka eller för mer information.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment