Show cart
Design & Illustration

Najad - Tom Ekman

Toms nya Najad

"Hej Björn!
Äntligen får jag tummen ur och skickar dig lite bilder på min färdiga Najad. Jag är nybörjare på det här med kajaker men har snickrat desto mer genom åren så den största utmaningen börjar väl nu, tror jag. Att lära mig behärska den i alla situationer. Det har varit fantastiskt kul att bygga men än roligare att paddla. På nästa bygge (som jag faktiskt redan har börjat fantisera om) kommer jag nog inte lägga så mycket krut på noggrann finish. När man sitter i kajaken är det ju verkligen inte det det tillfredsställelsen handlar om!
Jag la ganska mycket jobb på lastluckorna, vilket jag inte ångrar, de är 100%-igt vattentäta. Byggde utifrån neoprenkapell (Prijon´s). En epoxifläns på en plywood-ring vilken jag formpressade efter skrovformen. Träluckan ligger precis ovanför neoprenet så däcket blir helt slätt. Ja, det var nästan som du har beskrivit men flänsen för neoprenkapellet laminerade jag enbart med glasfiber och epoxi istället, mot en cellplastform.
Det jag skall komplettera kajaken med är en reglerbar skädda och knästöd.
En annan metod som jag inte sett bland kajakbyggare på nätet, men som jag använde mig utav för att slippa skarva listerna en och en, var att innan jag sågade brädorna (ceder 100x20 mm), sågade jag en ända i en spetsig vinkel, c:a 30 grader och skarvade hela brädan. Kanske bara en bra metod om man har kvistfritt virke..?
Tack för support och snygg logga (den med vågorna gillade jag mest), har inte satt dit den än. Blev lite ambivalent när jag gjorde den sista ytbehandlingen, det kanske är snyggare utan.
Mvh Tom Ekman "

Comments

There are no comments yet.

Post a comment