Show cart
Design & Illustration

Närkontakt...

Jag har hoppat till ett par gånger när en eller flera rätt stora havsöringar yrvaket spurtat iväg genom grundvattnet utanför Vikhög precis framför kajaken. Men om man som de här grabbarna plötsligt befinner sig ett snäpp ner i näringskedjan hade det nog tagit tid att få ordning på pulsen igen!

Comments

Usch då, då fortsärtter vi nog paddla i S:t Anna skärgård....

Säkert skulle man få rätt hög puls men håller ni inte med om att det är lite irriterande att så fort att det är en vithaj inblandad i något så står det ATTACK med stora bokstäver i rubriken. Problemet med inslaget i aftonbladets artikel är ju att hajen inte attackerar något alls utan bara nyfiket buffar till kajaken av nyfikenhet... eller?

Ja, tyvärr är somliga djur dömda på förhand: vargar, hajar, giftiga ormar m fl - vilket egentligen är gravt orättvist. Som Joakim påpekade i en annan kommentarstråd: "vi lever ju trots allt bland världens farligaste och mest oförutsägbara djur här i detta land - människan..."

Men man vet ju inte varför hajen buffade till kajaken. Kanske hade han eller hon kommit på att om buffar lite på färgglada flytande plastmojänger trillar det ibland ut lite gott käk...

Videosnutten med späckhuggarna är en reklamfilm för en japansk sportdryck och är ett "falsarium" - hopklippt i studion. Det är en gammal YouTube-favorit.

Post a comment