Show cart
Design & Illustration

Njord – Henning Lorenz

Henning i ny Njord

"Hej Björn!

Igår har jag äntligen sjösatt min Njord hemma på Funbosjön utanför Uppsala. Arbetet som kvarstår är lucklås och att få träluckorna täta. Kajaken kändes oerhört trygg från de första paddeltagen, det blir spännande att testa den på havet. Tack för bra och avgörande rådgivning när jag valde modell! I framtiden kommer min Thule nog mest ligga hemma ... det ända jag saknar är plats (höjd) för föttarna (storlek 50 ...). Kajaken är 585 cm lång, 50 cm bred och väger ca 20,5 kg.

Passform...
Njord är en grönlandskajak, även om den inte ser så grönländsk ut – en av konsekvenserna är att det är trångt att komma ner, men man sitter mycket bekvämt med bra kontroll över kajaken

Mer info om bygget: Byggt med lister från Båtbyggeriet Tunarps Kvarn - bra kvalité och lätt att bygga med. Däcket har ingen mittfisk vid fören och aktern, det ger ett fint mönster. Som sits har jag köpt en "Skwoosh extrem pad", öppnat det längs baksidan, klippt till (försiktig längs gelkudden) och limmat igen. Det passer perfekt med akterskottet, man sitter mjukt och endast 1 cm över kölen. Efter all krångel med självbyggt skedda i min Thule fick Kajaksport leverera skeddan till Njord. Det bruker vara svår att limma ABS (båda skeddboxen och Beckson luckan), men med norska Novatechs Tec7 lim är det ingen problem alls, bara rugga upp plasten med slippapper och limma. Även skotten har jag limmat med Tec 7 - enkelt att jobba med och starkt. Bifogat några bilder.

Hälsningar,
Henning"

sittbrunnen och sitsen
Sittbrunnen och sitsen

Comments

Mycket snyggt. Vitt skrov är dessutom bra för balansen, vilket alla fotografer vet ;-)

Post a comment