Show cart
Design & Illustration

Njord – Marcus Gustafsson

"Hej Björn!

Efter en faslig massa arbete under vintern och våren var det så äntligen dags för sjösättning. Njorden uppfyllde alla förväntningar och kändes fantastiskt fin att paddla! Snabb och lättmanövrerad utan att för den skull kännas otrygg i vågorna. Luckorna var 100% torra efter ett par timmars paddling och flera rollar! Nu väntar en hel sommar med härlig paddling:) Sänder med ett par bilder på skönheten.

MVH
Marcus Gustafsson, Göteborg"

För ett par månader sedan fick jag ett lite bekymrat mail med rubriken "Världens snabbaste Njord?" från Marcus. Den blivande kajaken hade nämligen blivit ett par cm för smal! Felet visade sig bero på en egensinnig scanner/skrivare, där Marcus körde ut spantmallskopior för att klistra upp på spånskivan istället för att rita av spanten manuellt. Men...

"...bäst av allt är att den funkar så bra trots att den blev lite smalare/lägre än tänkt. Jag kände mig trygg i den redan från start och gav mig själv ut till Valö dagen efter sjösättningen. Det gick jättefint trots lite vind och sjö. Jag kan också rekommendera kajaksports skeddakit, ganska låg vikt, enkelt att montera och fungerar super. Totalvikt med allt blev förresten 18,2kg. Lite skillnad från min gamla Tahe-klump på 26kg:)

Ha det!
/Marcus"

Comments

Snyggt Marcus! Och gott att höra att du trivdes fint i denna lite smalare variant... :) Precis som jag trodde! :)

Lägger en röst för namnet Strip Teaser ;-)

Mycket vackert! Jobbar själv på en Njord och undrar vilken lösning du valde för luckorna?

Jag är imponerad över skapelsen. Mycket vacker.

Håller själv på med däcket på en Njord och var i valet och kvalet om jag skall bygga skeddan eller köpa Kajaksports färdiga. Din kommentar avgjorde till slut. Jag köper en färdig!

Är luckorna gjorda enligt Thomassons konstruktion, eller har du varierat den? Hur gjorde du fikaluckan som blev så fin?

Peter: Inga konstigheter egentligen. En slät, ca 15mm bred, lite nedsänkt sarg där dubbla P-tätningslister monteras. Svår att förklara den exakta konstruktionen men i stort så har jag en kraftig 8mm (eller 10mm?) cord på varje långsida av luckan som löper i små kolfiberbeslag. Den börjar på luckan, löper genom 2 beslag på sidan av skrovet och hakas fast i luckan igen med hjälp av en metallkrok. Lite bökigt att öppna och stänga i början men man får snabbt in tekniken.

Björn: Fikaluckan är en vanlig däckslucka i plast som monterats med en distansring från undersidan av däcket för att hamna i rätt nivå. Idén kommer från http://www.clearstreamwood.com och deras Nereida-kajak. Har för mig att det finns en beskrivning med bilder där.

Lycka till med kajakerna!

Vore kul om du vill lägga ut lite bilder på din luckkonstruktion.

MVH Lars

vilket läckert bygge, paddeltur till valö antyder att du ev finns i trakten av göteborg?

skulle uppskatta om du kunde ta emot ett studiebesök, håller på med en Frej ?

mvh Per Börjesson

Lars: Jag har nog inte någon bild på den färdiga luckkonstruktionen och kajaken har jag inte liggande här hemma, men jag kan försöka ta en bild den under veckan och lägga ut om det är ok för Björn.

Per: Självklart får du komma och kika, jag bor i Göteborg. Du kan väl maila mig så bokar vi in en tid - mgustafsson73@hotmail.com.

Post a comment