Show cart
Design & Illustration

Njord – Marius Engelsen

Njord – Marius Engelsen

Lite mer Från Marius och hans nya Njord!

"Hei Bjørn :)

Da er Njorden min ferdig, og grundig utprøvd på helgetur med telt. Vi har opplevd strøm, motvind, bølger og speilblankt hav på Vestlandet og kajakken oppfører seg bra :) Vi padlet 30 km på lørdag, og 50 km på søndag.

Pakkvolumet opplever jeg som stort sammenlignet med min gamle kajakk, selv om Njorden min er 533 lang med senkekjøl, mens min gamle kajakk var 550 lang med ror. Jeg klarer to uker med mat og 10 liter vann uten problem, men jeg er vant med å pakke lett. Dagluke er helt unødvendig.

Kajakken ser virkelig vakker ut, den vekker stor oppsikt! Det er mitt første bygge, og det tok meg 2 måneder medregnet de fleste kvelder etter jobb og helger.

Det aller beste med kajakken er det lave dekket framfor cockpit, det gir en behagelig padlestilling og lave skuldre som gjør at jeg kan padle effektivt hele dagen uten skader og slitne armer og skuldre! Den er lettdreven og har en god toppfart, men jeg oppnår ikke helt samme marchfart og toppfart som du oppgir på nettsiden, men det kan skyldes «motoren» :)

Jeg slipper ned senkekjølen 2 cm, og da går hun snorrett og responderer godt på kanting. I sterk sidevind reagerer hun godt på små justeringer på senkekjølen :)

Hun går lydløst, mykt i bølger, og lager knapt nok synlige bølger når hun glir elegant avgårde i sjøen.

Takk for ett godt design :)

Mvh.
Marius Engelsen

Askøy, Norge.
November 2020"

Njord – Marius Engelsen

Comments

Glemte å nevne at den er laget av gran, og noen striper redwood. Totalvekten, alt inkludert, havnet på 18,5 kilo. Det synes jeg er veldig bra, for målet var under 20 kilo :)

Post a comment