Show cart
Design & Illustration

Nomad – Harald Persson

Harald i sin nya Nomad

"Hej Björn!

Den 4 juni kunde jag sjösätta mitt första kajakbygge, en Nomad. Nu återstår det att göra knästöd och passa in dem, plus lite mer förmodligen.

Nomaden är förkortad 20 cm till 560 cm:s längd för att lättare få plats i garaget, där den också byggdes. Justerbar skädda. Inga luckor på däcket men öppningsbara skott av bävernylon vid fotstödet och däcksbalken. Inga dekorationsribbor av andra träslag utan allt är i gran. Vikten är 23,5 kg.

Byggtiden blev lång, drygt två och ett halvt år. Detta pga flera månadslånga uppehåll för andra göromål. Inte är jag heller så skicklig som de som har byggdagböcker på nätet. Men med Björns utmärkta råd och tips som jag fick per telefon gick det vägen till slut. Tack än en gång för det.

En härligare kajak har jag inte paddlat tidigare.

Harald Persson"

Comments

Hur gjorde du de öppningsbara skotten, som väl är täta?

Hej Bengt Ekwall!

Det var roligt att få en förfrågan om de öppningsbara skotten. Jag beklagar att din förfrågan inte observerats förrän nu två månader senare. Det beror på att jag inte tänkt på att titta efter. Om jag får kontakt med dig skall jag skriva utförligt hur det har gått till. Så detta meddelande kan du betrakta som ett förbindelseprov.

MVH Harald Persson!

Lidköping

Post a comment