Show cart
Design & Illustration

Norra Halland

En konsert med Freddie WadlingMajas-Vid-Havet blir en intensiv upplevelse: taffligt ljud, trist lokal (ett enkelt bygge omgärdat av blå presenningar och känsla av lastbilsflak), då och då en raggarbil (Wheels and Wings) som mullrar förbi utanför presenningväggarna, Freddie själv sittande på en stol på scenen av lastpallar med en pärm med sångtexter i knäet och mikrofonen nervinklad så att han inte behöver titta upp på publiken mer än då och då - och så denna märkligt drabbande syntes av inlevelse och uttryck, kompgruppen i tätt och precist samspel, steglöst växlande mellan tyngd och tryck och skir klangväv - och däremellan Freddie som obehindrat rör sig vokalt från rockigt ös till känsliga ballader, och fyller allt med innehåll och känsla. En stor musikupplevelse.

En annan dag på Vendelsö en bit söder om Onsalahalvön - en ö med varierande och spännande natur, inom bekvämt paddelavstånd från till exempel Bua, Frillesås eller Åsa.

Möllan på Vendelsö

Sommartorrt gräs och en gammal mölla.

Inne i möllan

Inne i möllan. Till vänster lätteverket, som lyfte den övre kvarnstenen lagom högt för att styra utmalningsgraden. Till höger kranshjulet med kuggar av avenbok - det hårdaste och mest slitstarka träslaget för sådant.

norra udden

på väg till klipp- och tångbad

stenar med lavar

fåren söker skugga

Ligurien? Nejdå, svenska får som söker skugga under ett tätt tak av blad.

Skogsdunge på östsidan

...och på östsidan - tropisk regnskog på någon asiatisk ö? Ser åtminstone så ut, med täta träd (ask och al) med rötterna i saltvatten, hängande lågt över vattenytan.

Inte bara kajaker...

Inte bara kajaker hittar till holmarna runt Vendelsö. I bakgrunden en ändmorän, ett minne av senaste istiden - samma typ som bygger upp Malö och Nidingen i Nordväst.

Comments

Det är vackert i den halländska arkipelagen!

Hälsn Jim

Väldigt vackert, tack för bilderna! Själv tog jag mig igår söndagkväll ned till arboretet och fångade stämningar med kameran. Det är inte bara växterna som lockar till vandring, utan även skuggorna mellan grenarna och ljuset högre upp. Varför åker folk till Thailand?

Post a comment