Show cart
Design & Illustration

Ny kajakfilm

Pacific Horizons

Liksom Kajak.nu har jag fått nya filmen "Pacific Horizons" och haft en stunds ställföreträdande paddelupplevelser. Kajakporr - javisst, ingenting man sätter igång efter middagen med grannarna eller släktingarna, men välgjord och trevlig för de redan frälsta. En del kajakaktion och dramatik även här men lite mer laidback än "This is the sea"-filmerna och mer fokus på hur trevligt man kan ha det med kajak - främst i det nordvästra hörnet av USA. Till och med Dubside paddlar runt och njuter av omgivningarna (en och annan roll blir det såklart ändå).

Jag köpte mitt ex hos KajakEvent, men den finns säkert hos de flesta kajakbutiker för den som inte vill vänta på leverans från producenten.

Comments

Dags att lägga paddeldiskussionerna på hyllan? Med pingvinsystemet Mirage Drive behövs ingen paddel. Frågan är hur man rollar i en Hobie Kayak. Kan man tillfälligt inaktivera ena vingen och ta sig runt på det sättet?

http://www.hobiecat.com/kayaking/models_adventure.html

Jag är lite imponerad av Mirage Drive, den genialt enkla konstruktionen, användarvänligheten och effektiviteten. Men det finns en hake...

Jag gillar att paddla!

Därför utövar dylika kontraptioner ungefär samma lockelse som de gamla science fictiondrömmarna från 50-talet om att vi nu efter millennieskiftet skulle slippa slösa tid på att laga och äta mat - allt vi behöver i ett liten dagligt piller. Tänk att slippa steka lammfilé eller pochera havskatt, slippa välja ut ett gott vin, slippa sitta och ha trevligt genom en god middag tillsammans med släkt och vänner. SLIPPA?

Men rolla är väl inga problem. Man gör man väl ungefär som när man rollar en VKV med pontoner. Enligt en god vän som kan, tar man loss ena pontonen, slår runt, sätter hängande uppochner tillbaka ponton nr ett och tar loss ponton nr två, rollar upp och sätter till sist tillbaka ponton nr två...

Hmmm...man kanske ska slå till då...ska flytta till Seattle i april... ;)

Post a comment