Show cart
Design & Illustration

Ny Nomad i sjön

Jungfrutur i Hjälmaren

I fredags begick en ny Nomad premiärturen i Hjälmaren. Det är Leif Ahlvik som sjösatt sitt första bygge: "En nybyggd Nomad - Leif Ahlvikjag har under vintern byggt en Nomad och är förhållandevis nöjd med tanke på att det är mitt första båtbygge någonsin. Det finns ju alltid något som kunde gjorts bättre, men jag gillade ditt råd att se till att den blir klar så att man har något att åka i och bygga en till som man vill ha den efter införskaffad kunskap!
Bra instruktion och ritningar, tackar för det. Men en sak som jag vill påpeka är att skräddarsy sin sittbrunn är lite vanskligt om man tänkt köpa kapell eftersom det inte är helt lätt att hitta ett passar om man lyckats göra en sittbrunn utanför gängse normer! Lyssna alltid med kapellförsäljaren vilka storlekar som finns att få innan du bygger!
mvh //Leif Ahlvik
".

Kapellproblemet brukar gå rätt lätt att lösa. Kapelltillverkarna, åtminstone de större, brukar kunna tillhandahålla överlappande storlekar från smått till stort: nylonkapell (som inte blir helt täta men skyddar mot regn och lätt överbrytande sjö) med reglerbar gummistropp i nederkanten för att klara ett ganska stort intervall - neoprenkapell (kan bli helt täta även vid intensivt rollande) elastiska nog för att täcka in ganska stora skillnader. Däremot är kanske inte alla butiker så pigga på att hålla fullt sortiment på hyllan, och har de dessutom inte prioriteringen helt klart för sig kan de kanske drabbas av tillfällig irritation över att kunden inte passar profilen. Det kan naturligtvis uppstå problem, som när någon bygger en sittbrunn som väsentligt avviker från den sedvanliga assymetriska ellipsformen (för vilket det högst sällan finns någon anledning) eller om man sitter med ryggen alldeles intill sargens bakkant eller ovanligt långt fram i sittbrunnen - men då finns flera fabrikanter som skräddarsyr kapell (till exempel Engelska Reeds Chillcheater, som syr lätta, eleganta och täta kapell som inte kostar mer än enkla standardkapell - rita bara av sittbrunnen på en bit papper och skicka till dem).

Comments

There are no comments yet.

Post a comment