Show cart
Design & Illustration

Ny spännande Yost

Uppblåsbar kajakTom Yost (han med byggbeskrivningar på faltkajaker) har en ny spännande kajakidé – en kajak där det mesta av det interna skelettet är ersatt av luftkanaler som när de blåses upp blir styva och spänner upp skrovet. På bilden syns prototypen. Den ganska kraftiga PVC-plasten är som synes inte lätt att få riktigt rynkfri, men Tom har gott hopp om en slätare yta på kommande modeller. Enligt Tom är det betydligt mera kajak än de uppblåsbara flytetyg som nu finns i handeln.

Låter väl behändigt – släpp ut luften och knö ner kajaken i ryggsäcken...

Comments

Ja, nu slog jag bort det jag skrev nyss. Så här: jag har skottat och skottat och skottat- Men först till Yost, jag gillar skarpt den här mannen med sina idéer, allt sprutar ur honom. Han har smak för goda linjer också. Vi hoppas på en fortsättning. Idag söndag for en av mina svärsöner (på besök) till Kiviks hamn för att surfa, iklädd sin fantomendräkt utan blixtlås. Det var han som lurade in mig på kajakandet. Den sidan har han lämnat för en än större frihet - fötterna på en bräda som måste vara det ultimativa i vattengående.

Nej, här har inte varit mycket till paddling. Jag har skottat och skottat och skottat men fann räddningen hos handlaren i Kivik som hade en utmärkt snöskyffel, lätt som en plätt och svensktillverkad i Karlstad - om jag får säga så. 1 m höga drivor försvann rätt snabbt, jag hade 20 m att gräva, men ut kom bilen!

Apropå Yost så väntar jag på det slutliga verket: jag blundar, slår ihop händerna och - TARAM ligger den framför mig - drömkajaken! Den väger 5 kilo och min trogne Aladdin som är lika lätt framtrollad har redan stuvat denna underbara kajak med allt vad som behövs för färden, inklusive en (mycket) liten flaska Norrlandsakvavit.

F ö är min nya baidarka torkad och nästan klar. Nu fattas bara remmarna över däck. Men - så konstigt tung den blivit...

Post a comment