Show cart
Design & Illustration

Nytäppet 2010

Stilla fredagskväll på Östra Bokö

Nytäppetträffen med Kajak Syd blev en vädermässigt betydligt bättre tillställning än vad som kunde befaras, efter SMHI:s dystra prognoser under veckan. Kyligt blev det, men det där heltäckande ösregnet med 33 mm under lördagen, blev istället en skur på lördagsmorgonen som smattrade i tältduken en stund innan det blev dags att åla ur sovsäcken. Periodvis var det kav lugnt, men framåt lördagseftermiddagen drog det på med en ostan 8-10 m/s.

Kvällarna tillbringades som vanligt framför brasan och under uppspända regn- och vindkydd, med god mat och dryck.

Det hotande vädret innebar såklart att uppslutningen blev lite sämre än tidigare år – som mest ett trettiotal paddlare från Skåne, Blekinge och södra Halland, med stor övervikt från Malmö och Helsingborg.

Mina två kurser under lördagen i paddelteknik respektive manövrering/roll med grönlandspaddel drabbades också – ungefär hälften så många deltagare som jag hade förväntat/hoppats. På programmet fanns också yogapass på morgnarna (Daniel från Kalmar) och en gourmetmåltid tillagad på utomhusstekhäll av en duktig kock på lördagskvällen. För övrigt turer runt i övärlden i västra Blekinge.

Lite otur med timingen: för några år sedan fanns en bastukåta på gräsplanen, och just den helgen blev det 30 grader varmt i två dagar (inte under tjugo på nätterna). Men Kenneth – den där kåtan hade varit mycket uppskattad efter rollövningarna den här helgen!

Lite mer paddling fick Malmögänget – text och bilder på Uffes sajt.

Glest på kajakparkeringen

Utsikt från berget

Kvällstur i dimman

Kvällshygge under tarpen

Comments

Jag vet Björn, men det kom annat emellan. 30 år gifte och så en resa till Istanbul denna helg. Jag ska försöka fixa kåtan nästa år!

Fast ni ser ut att ha det kanot även utan extra värme.

Jodå, vi hade det rätt bra – med god mat och goda drycker, trevliga paddelkompisar och hygge framför elden kommer man rätt långt. Men den där varma goa kåtan letade sig in i konversationen lite då och då...

Post a comment