Show cart
Design & Illustration

Provpaddling

Dimmigt och dimmigt...

Dimmigt i sundet och dimmigt på linsen! Jag vet inte vad som hände med kameran – gamla Olympus μ720SW – men något smetigt på linsen kunde tvättas bort när jag kom hem (en gång i tiden rekommenderade kreativa fototidskrifter vaselin på linsen för en konstnärlig oskärpa – kanske erbjuder vattenföroreningar något liknande numera?). Annars har det automatiska linsskyddet fungerat utmärkt, utan problem med vattenfläckar och liknande under de drygt fyra år den tillbringat i flytvästfickan.

Den närmaste anledningen till paddelturen idag (paddelturer behöver i och för sig aldrig någon anledning) var att Patrik ville prova en Black Pearl inför köp eller bygge. Med bakgrund i VKV Elite är steget ganska stort – så sittställningen kändes lite ovan. Men Black Pearl är inte rankare än en Elite och allting funkade bra. Ett par snygga rollar fick han till också.

När vi landade igen på Vikhögstranden lättade dimman och solen tittade fram. Ett par bilder med min bättre (men inte vattentäta) kamera – Lumix LX3 – och bildkvaliteten blev en helt annan...

Vattentemperaturen är fortfarande förhållandevis behaglig: ungefär 12 grader – något mer inne i grundvattnet i Salviken.

Dimmigt och dimmigt...
Ett par snygga rollar...

Utsikt mot Vikhög. Dimman har lättat
Dimman lättar och solen tittar fram. Njord och Black Pearl efter provturen

Salviken stränder i höstsol
Salvikens stränder i höstsol

Ett par av Patriks bilder

Patriks Olympus hade däremot inga hyss för sig:

Stormroll
Slutfasen av en stormroll

Balance brace
Balance brace

Comments

Du Björn,

du har väl sett det här va:

http://mkklangfard.blogspot.com/2010/10/hostfest.html

Jodå, jag har sett, men är dessvärre inbokad för annat (även ;-) den helgen...

Post a comment