Show cart
Design & Illustration

Provtur med nya kajaken!

Premiärturen företogs i för ändamålet tämligen tveksamma förhållanden - minusgrader, fast is att slå sig igenom, nordostlig vind 8 - 10 m/s och en oskyddad kust - men nyfikenheten tog överhanden.

Nya Hunter sjösatt Premiärturen företogs i för ändamålet tämligen tveksamma förhållanden - minusgrader, fast is att slå sig igenom, nordostlig vind 8 - 10 m/s och en oskyddad kust - men nyfikenheten tog överhanden. Allt gick bra under den knappt milen långa premiärpaddlingen. Den tämligen låga initialstyvheten är jag ovan vid och därför var det mer än lite spännande i början. Men när jag hittat slutstyvheten försvann oron att kapsejsa.

Snabbrecension:

premiärtur i is och snö

Manöveregenskaperna känns mycket bra och kommer säkert att leva upp till kravspecifikationen. Lätt att hålla på kurs, mycket lättsvängd och reagerar snabbt och precist på tyngdpunktförskjutningar och lutningar. Det låga däcket utan uppstickande föremål gav full frihet åt paddelmotoriken och är förmodligen farligt vanebildande. Sittkomforten däremot får jag jobba betydligt mer på. Den är nog utmärkt för avancerad paddling med akrobatik i vågor, rollar, höga stöd etc, men för långtur känns den för trång. När träningsvärken lagt sig skall jag ge mig på sitsen igen. På bilderna är luckorna tejpade - varken tätningslister eller lås är på plats.

Nästa steg är en bassängövning med rollar, höga stöd etc.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment