Show cart
Design & Illustration

Rönne-Å-rännet

Årets första tävling - 2 mil i Rönne Å - avklarad. Det blev tioårsjubileum för min del, och detta jubileum firades med att för första gången paddla helt grönländskt - Black Pearl, tuiliq och grönlandspaddel. Som tävlingsutrustning betraktad är det naturligtvis ingen höjdare (om man ser uteslutande till fart) och jag har inte heller någon slutlig tid att avslöja – hade inte tid att vänta på resultatlistan. Men eftersom banan sedan förra året (då jag av något skäl inte hade tid att delta) är omlagd och lite längre än de tidigare gångerna, kommer tiden inte att ge någon fingervisning om fartskillnaden mellan Njord, Nomad och Black Pearl.

Startplats numera är Ängelholms roddklubb (som man även organisatoriskt gått samman med), med bättre plats för kajaker och deltagare. Motionsklassen startar ner mot hamnen, vänder strax efter järnvägsbron, paddlar uppströms till en bit efter motorvägsbron och återvänder nerströms till målgång vid roddklubben.

Tiderna mellan olika år är inte heller riktigt jämförbara eftersom strömmen påverkar kraftigt. I år upplevde jag att strömmen var tämligen kraftig vilket försämrar tiderna högst påtagligt. Ibland hörs argumentet att man vinner lika mycket nerströms som man förlorar uppströms, men jag tror inte på det. Det handlar om tider med de olika farterna: om strömmen är t ex en knop paddlar man en knop långsammare uppströms och en knop snabbare nerströms. Men då tillbringar man kanske 65% av totaltiden uppströms med den lägre farten och bara 35% av tiden med den högre farten nerströms. Det skulle alltså behövas nästan två knops högre fart för att hinna ta igen förlorad tid.

Black Pearl har jämfört med Nomad/Njord en mindre våt yta och därmed lägre friktion i hel fartregistret, ett mera gynnsamt längd/bredd-förhållande vilket gynnar vågbildningsmotståndet – men också påtagligt lägre toppfart, dels genom kort vattenlinje och dels genom lågt PC (volymfördelningskoefficient). Den sammanlagda effekten är att det är lätt att hålla Black Pearl på en ganska hög medelfart, men kostar enorma kraftinsatser att höja farten över skrovfart. Jag kom alltså i mål på en åtskilliga minuter sämre tid än jag skulle ha gjort med Nomad/Njord men var inte tillnärmelsevis lika trött som jag brukar vara. Lite frustrerande att ha krafter kvar men inte kunna utnyttja dem!

Det var ganska kyligt och SMHI hade hotat med regn under eftermiddagen, så jag valde att paddla i tuiliq. Det fungerade bra, men jag var periodvis ganska varm. En snabb högt stöd svalkade under en sträcka med vinden i ryggen och några rollar vid målgången återställde välbefinnandet. Men som helhet fungerade det bättre än jag hade väntat. Chillcheatern andas tillräckligt för att ventilera bort fukt innan den kondenseras som svett och när det kändes varmt var det en torr värme.

Årets version av Rönne-Å-rännet var som vanligt en folkfest med massor av folk (har ingen siffra men gissar på cirka hundratalet) – hårdsatsande elitpaddlare, motionärer, kanadensarpaddlare, K2:or och en K4. Andelen havskajaker har sjunkit en aning sedan de första gångerna jag var med, liksom antalet träkajaker (bara fyra i år). Jag tycker mig se att allt fler satsar mer på bra tider och väljer snabbare kajaker och att de rena ”nöjespaddlarna” har blivit färre (citationsteckan därför att jag själv anser mig paddla för nöjes skull).

Comments

Tuiliq verkar som bra vinterutrustning. Hur beter den sig om man skulle behöva krypa ur kajaken?

Torleif

Deltager gerne i 2007 i trækajak-hvis du giver besked om tilmelding

Hilsen Søren

Torleif: tuiliqen förutsätter egentligen att man inte går ur kajaken, dvs har en så säker roll som möjligt (självklart kan en roll aldrig vara bombsäker - det kommer alltid att finnas extrema omständigheter som sätter käppar i hjulet, men om man i sådana situationer inte fixar en roll har man mycket små chanser att klara någon metod som kräver styrka, komplex motorik eller balans).

Genom att tuiliqen fungerar som den gör är det både lätt och trevligt att rolla i samband med paddlingar året om - och därigenom ganska svårt att undvika att få en säker roll. Efterhand blir rollen inte en inlärd rörelse, utan bara ett sätt att vrida in kajaken under sig - går det inte på ena sättet försöker man ett annat. Kommer man inte upp direkt tar man ett andetag och försöker igen. I grov sjögång drar man sig upp till ytan, tar en titt på situationen och inväntar nästa våg som hjälper till att rulla upp kajaken. En roll blir alltså inte en metod som kan lyckas eller misslyckas utan bara en ambition att på ett eller annat sätt dra sig upp.

När jag provat wet exits i tuiliqen funkar det hyfsat ett tag. Luftmängden kring överkroppen finns kvar ett tag och isolerar. När den efterhand läcker ut blir det kallt. Självklart beror det på vad man har under. Ett par chillcheaterbyxor plus fleeceunderställ fungerar på samma sätt som en våtdräkt, en fleecetröja under tuiliq och flytväst gör detsamma. Men för den som tänker kravla ur kajaker vintertid är en torrdräkt bättre. Annars har tuiliqen flera fördelar: lätt och snabb att ta på och av, bättre rörlighet, ingen strypkrage, färre potentiella läckageställen, mindre kondens (luften i sittbrunnen cirkulerar upp i tuiliqen) etc...

Søren: Loppet går ungefär samma helg varje år och organiseras av Ängelholms Kanotklubb (http://www.freewebs.com/angelholmskanotklubb/). På deras sajt finns allt om loppet och anmälan mm.

I år blev en miss för min del.. var med i fjol och genomförde då loppet på näst intill fastande mage vilket var ytterst ofrivilligt.

i år hade jag dock missat det helt och sen är min kajak fän utan ett komplett deck men detta är under konstruktion och finns det möjlighet att ta sig hem till nästa års rönne å ränne så är jag med då.

kan inte ge någon synpunkt på den nya rutten i gemförelse med den gamla, då jag bara paddlat rönne å rännet en gång och det på den ny laggda rutten... och på fastandemage och utan förvarning var det ett mentalt knäckande tillfälle då man kom till start och skulle passera i tron om att man var klar :s

försökt föresten hitta vad för fägt du (Björn) använt till din njord och black pearl på hemsidan men lyckades inte... letade jag för dåligt? funderar nämligen på att måla hunterns nya däck.

Joakim, jag provade Internationals enkomponentsfärger Toplac och Brightside, men rekommenderar att du använder tvåkomponentslack - skillnaden i slitstyrka och hållbarhet är ganska stor.

okej. hade hoppats på att inte behöva använda mig av tvåkomponents färger /lacker men är det så betydande så är det nog lika bra.

tack

Post a comment