Show cart
Design & Illustration

Sensommarkvällstur

Solnedgång i Lommabukten
(Klicka på bilden för att se den i stort format)

Det gäller att ta vara på sådana här bonusdagar med högsommarväder. Det har blivit korta små utflykter i Lommabukten mest varje dag den här veckan - oftast framåt kvällen när dagen jobb är avklarat. En timme med lite paddling och mycket rollande. Ikväll lockade solnedgången fram kameran.

På programmet står just nu rollar med korsade händer (videosnutt på qajaqusa), paddeln bakom nacken (videosnutt på Walden Kayaks) och norsaq-roll med uppgång framåt (videosnutt på Qajaqusa). Alla tre lyckas då och då men det tar tid att komma över krönet så att de känns pålitliga...

På årets upplaga av SSTIKS videofilmade Andrew Elizaga en som verkligen har kommit över krönet - Dubside. En hel del riktigt spektakulär kajakakrobatik (28 minuter strömmande video).

Är det inte en tillräcklig adrenalinkick, finns ju andra sätt att använda sin kajak...

Comments

andra sätt... det mest vansinniga och roligaste jag sett! Vad är mina telemarksvängar gentemot denna galning? Platt intet!

Ja Henri, efter en sådan här sommar bör det väl för balansens skull blir en rätt hyfsad vinter, även på våra breddgrader. Vad tror du om kodiaken med lite skidvalla längs kölen ute i de Österlenska backarna?.

Nej, nej, två lågvolymkajaker ska det förstås vara! En på varje fot!

Ja, kodiaken skulle platsa bra i grannen/bonden Brantelids (!) branta backar. F ö var jag ute igår tisdag med en av mina andra baidarkor med härliga vågor. Konstigt vad 54cm/masik kan öka till stabiliteten. Men jag har en fråga. Just denna baidarka som inte har ngn rörlig för eller akter men en köl i tre delar (rör sig märkvärdigt bra ändå) har jag problem med.

Så här är det. För något/några år sen la jag i missriktat nit på ett lager konstfernissa för att få mer glid. Trodde jag. Kajaken var först målad med linolja. Efter ngt år började den ta in vatten. Inte mkt, men irriterande nog. Jag anade sprickor i lacken. Nu har jag slipat bort (ett jäkla jobb) lacken och lagt på linolja. Fortfarande kommer de in vatten, någon, några deciliter. Hur jag än kollar med ihällt vatten för att se var det kommer in kan jag inte komma på var läckan finns. Skörar duken?

Någon föreslog Rustibus-lack som ett oöverträffat medel. Men är inte det en golvfärg? Finns någon därute som kan ge ett hjälpande tips?

Post a comment