Show cart
Design & Illustration

Serverproblem

Mitt webbhotell drabbades av en serverkollaps i måndags kväll och felet var inte avhjälpt förrän ett dygn senare. Detta innebar dels att min sajt inte var åtkomlig under ett dygn, dels att mail inte kunde levereras under tiden.

Filerna återställdes sedan med hjälp av backup, men med den trista konsekvensen att mina senaste uppdateringar inte finns längre: jag hade byggt ut nyhetsscriptet med möjligheten att ladda upp kommentarer, frågor, kritik mm - men kontakten bröts innan allt var helt klart, och innan backup på ändringen var gjord. Jag skall återskapa scriptet från mina testfiler under dagen - nyhetssidan kan därför se lite underlig ut periodvis.

När servern startade igen fanns inga mail att ladda ner - jag misstänker därför att ett och annat mail kan ha försvunnit i kraschen. Har du mailat under senaste dygnet är det säkrast att skicka ett nytt mail.

Comments

Tidsstämpeln är felaktig. Den är ca 1 timma före svensk tid.

Fixat (tror jag i alla fall). Jag har lite dålig koll på den delen av scriptet - olika sätt att hantera GMT resp lokaltid i PHP, xml och rss (plus att jag är bättre på att rita kajaker än att programmera PHP-kod). Men det blir lite lättare när mitt webbhotell uppgraderar till PHP5 som stöder en gemensam standard. Min klocka är nu 12: 48.

Post a comment