Show cart
Design & Illustration

Söndagstur i värmen...

Ett par mil ute i sundet tyckte jag att jag kunde hinna med idag. Kvav värme och mycket svag vind. Drygt 20 grader i vattnet. Det blev lite drygt två mil - en sväng uppmot Lundåkrabukten och en vända nerom Bjärred.

Utsikt mot Barsebäck
Utsikt från den backafallsliknande strandbrinken i Lundåkrabuktens södra ände - med kajaken på stranden i nedre högra hörnet. Lunch uppe i gräset.

Musselbankar
Söder om Barsebäck lyste musselbankarna intensivt blått - som annars bara höstljuset i september-oktober brukar kunna framkalla.

Salviken
Men det var ett lite underligt ljus vid lunchdags idag...

Nyfikna kalvar
Ängen var upptagen den här gången, och jag betittades nyfiket av småttingarna när jag fikade - medan mamma ko brölande: "Men lille Ferdinand, varför leker inte du med de andra små kalvarna - istället för att glo på den där konstige amfibievarelsen i svart latex" (klok och förståndig, trots att hon var ko!).

Grundvattnet i Salviken
Kanske inte riktigt vad man menar med en "rock garden"...

Mink på jakt
Den här gynnaren dök upp precis framför fötterna när jag lastade kajaken. Han är precis så nära som det ser ut - inget zoom (hanns inte med) och ingen fantasifull beskärning (onödigt). En snabb titt på mig, så beslöt han sig för att middagsmusen under stenen framför honom vad viktigare än den eventuella fara jag representerade.

...och med byte
Blixtsnabbt in under stenen, ett kort gällt musskrik och så sprang han iväg med sin fångst. Kanske samma mink som jag träffade ett par hundra hundra meter längre ut mot udden för ett knappt år sedan.

Comments

Vilken safari!

Post a comment