Show cart
Design & Illustration

Spray – Per Carlin

Spray – Per Carlin

Hej Björn och Petrus

Äntligen är det min tur att rapportera en sjösättning. Tidigare i veckan så fick min Spray känna på vatten för första gången och det var en härlig men lite nervös känsla. Jag har aldrig paddlat någon Surfski tidigare och det skall erkännas att jag mot slutet av bygget var lite orolig över att jag kanske byggt något som var för rankt för mig, så här i efterhand jan jag konstatera att det var en helt onödig oro. Även om initialstabiliteten är mindre på Spray än det jag paddlat tidigare så var det inga problem när jag väl accepterat att Spray vickar lite i sidled, under min andra tur med kajaken så tänkte jag inte ens på det.

Spray har precis de egenskaperna som jag önskar mig av en kajak, den svarar väldigt snabbt i acceleration, är lättdriven och manövrerar otroligt bra med sitt roder. Min Spray är huvudsakligen byggd i Pauwlonia med några dekorationslister i Röd Ceder och sätet är gjort av furu (kvastskaft. Jag försökte spara lite vikt och använde 163gsm glasfiber endast på utsidan av skrovet. Övrigt ytor är klädda med 110gsm. Den är utrustad med 8” DWO lucka framför fötterna och en oval Kajasport bakom ryggen, roder och pedaler är ifrån Smarttrack. Vikten landade på 15,4kg. Det mesta av byggprocessens framgångar och misstag finns dokumenterade här: https://sites.google.com/view/minkajak/

Nu ser jag fram emot en Sommar & Höst där jag kan utforska sjösystem och vattendrag i min närhet (Sörmland och Bergslagen).

Ett stort tack till er båda för er support och hjälp, utan er skulle jag förmodligen aldrig vågat påbörja detta projekt.

/Per

Spray – Per Carlin

Spray – Per Carlin

Spray – Per Carlin

Comments

There are no comments yet.

Post a comment