Show cart
Design & Illustration

Stocken 2011

Tillbaka igen från ett tämligen blött Stocken 2011. Några riktiga slagregn, lite småtrist strilande och då och då uppehåll och på söndagen en stunds blå himmel. Annars var allt sig likt. Något färre deltagare än tidigare om åren, förmodligen dels beroende på riktigt nedslående väderprognoser (men som så ofta den här sommaren blev ändå vädret betydligt bättre än befarat) och dels på konkurrens från Tjäröfestivalen till helgen.


Tältplatsen fylls så sakteliga på fredagseftermiddagen...

Tre kurser blev det för min del: en kurs med grönlandspaddling, en med grönländsk standardroll och en med lite av varje. Ena rollkursen blev en överraskning: två av deltagarna nöjde sig inte med standardrollen utan gick entusiastiskt vidare med handroll, butterfly – en av dem också med en stormroll! De var inte helt noviser dock – hade klarat enstaka rollar tidigare.


Mina kajaker: en Seabird Black Pearl LV, min gamla Njord och Black Pearl, prototypen

Lördagskvällens restaurangmiddag avåts den här gången på Stocken friluftsrestaurang, efter några år uppe i ladan – dit den flyttade efter ett par år med mindre lyckade insatser av köket. Men nu revanscherade sig personalen helt: en buffé med många goda rätter i riklig mängd, så att alla blev nöjda.

Och snart är det dags att packa för Tjärö...

Fler som skrivit om Stocken 2011: Erik & Pia 1, 2, 3,  4, Johan Karlström, kajakrapporten

Comments

There are no comments yet.

Post a comment