Show cart
Design & Illustration

Storsurf

StorsurfSer ju bara skitkul ut!

Får nog bli en liten surfkajak i strip vad det lider. Nästa projekt kanske...

Visserligen finns knappast sådana surfvågor i Sverige, men jag kan nog tänka mig att börja i beskedligare vågor...

Comments

Ja! En surflåda anpassad för svenska förhållanden (t. ex runt Sandhammaren, hrm, hrm) är ett måste!

Coolt värre...

Finns ordentliga vågor vid Torö, som räcker till för vågsurfning, kanske vore nått o testa om det kommer en surfkajak i strip :-)

Torö, Vallerögattet, Apelviken, Skälderviken, Skånes syd- ostkust - nog finns det några ställen där en sådan kajak skulle platsa.

Och kniper det kan man köra till Jyllands västsida - härifrån är det inte så långt...

Björn,

Har Du möjlighet att pilla ihop en ritning på en surflåda?

Hälsningar och God Jul,

Jim

Säkerligen. Jag vet förstås inte mycket om surfkajaker - men sådant brukar (på gott och ont) inte utgöra något hinder ;-)

Däremot vill jag bygga och testa mina hugskott själv innan jag släpper loss dem på intet ont anande medmänniskor, och det kan ju ibland ta lite tid - som de som försökt följa mitt racerbygge fått erfara...

En annan lysande kajakbyggare har gjort en ansats i detta området. Om man nu skulle vara sugen på plats och sittontopvarianter.

http://www.gkf.info/paddling/Utrustning/KajakBygge/Surfkajak/SurfKajak01.htm

Och om man vill köpa så finns det Boat reviews på http://www.kayaksurfuk.com/. Nä, jag vet inte hur uppdaterat det är... Dock; sporten är ju lite halvstor i UK om jag har fattat grejen rätt. Där lär det finnas både prylar och vågor.

Tack Patric! Surfkajak i trä är inte på något sätt ett pionjärarbete - sådana har gjorts många gånger tidigare: här är till exempel en byggbeskrivning (http://www.surfyak.com/), och här en intervju med Hunt Johnsson (http://www.sit-on-topkayaking.com/Articles/Designers/HuntJohnsen.html), som har byggt åtskilliga prototyper i trä (för sina surfskis och liknande) och även seriebyggt träsurfkajaker (http://www.sit-on-topkayaking.com/Articles/Designers/HuntJohnsen.html)(surfa ner till WaveWitch Woody)...

... och blir man FÖR sugen kan man ju alltid kolla på den här snutten för att se några ordentliga nässköljningar:

http://www.ptone.com/misc/crashandburn.mov

Aj. Blubb. Gulp.

Oj! Träkajaken är ju grymt snygg. Fattas bara vågor... ;)

God ide med en surfkajak i strib.

Den har vi allerede ventet længe på....

Har vattnet gjort att den krympt?

En titt närmare på surfkajaken och den andra som tydligen är för normala turer fick tankarna att vandra. Vi/jag bygger ju kajaker efter historiska recept. T o m plasticvarianterna har samma förlaga. Men ingen konstruktör tycks funderat vidare. Måste en kajak se ut som för 100 eller 200 år sedan? Låt oss tänka bort ordet kajak och kalla det paddlingsbar farkost eller något liknande så vi inte fastnar i ett visst tänkande. Kan man komma på en annan variant, dubbel så bra, mer lättdriven som rymmer mer campingprylar och mat och som tål det mesta? Och som dessutom är lätt som en plätt?

Materialsidan i dag ser ju helt annorlunda ut än för ens 50 år sedan. Björn, har du några tankar om det här inför det nya året? Det skulle vara intressant att få en diskussion. Och mycket det jag tänker på emanerar från debatten (en gång) om Ljungströmbåten. Vi har kanske fastnat helt i våra egna garn...

Hej.

Blev det något av dessa planer? Kanske för få intressenter i denna nischen.

Hade gärna byggt en istället för att köpa.

Der var inte seriösa planer när jag skrev detta. Jag har för lite erfarenhet av surfkajaker för att vara frestad – och jag har varit för djupt involverar på många plan med havskajaker och surfskis för att ha tid att ge mig in i ett nytt område...

Post a comment