Show cart
Design & Illustration

Svindlarnas marknad

Hurra - fick just ett mail om att jag vunnit 1 miljon engelska pund på lotteri – nu kan jag sluta jobba och flytta till Västinidien, paddla runt i ljummet vatten och läppja Planters Punch. Det är The National Lottery i Liverpool som på tafflig svenska låter meddela att:

"Vi har nöjet att meddela dig om att din e-postadress är förknippade med biljett antal: 51366221663-48031 med serienummer: 991-504-431 Draw Antal: 7-34-61-55-9484 vann i 3: e satsen av våra lotteri programmet hålls på 5 oktober 2008, så att du har godkänts för engångsbelopp betala ut pund £ 1Million Lb (En miljon brittiska pounds sterling) som kommer att betalas ut till dig som en av de lyckliga vinnarna, Alla deltagare i detta program valdes ut via dator valomgång system av The National Lottery och din e-postadress var bland de lyckliga vinnarna."

Men vänta nu – jag har ju inte köpt något lott?

"Till fil för ditt påstående, kontakta våra påståenden agent med nedan information:
Mr. Mark Thackray
Of THE NATIONAL LOTTERY
E-POST: markthackray1@hotmail.com"

En lotteriagent som förfogar över miljarder av vinstpengar – och har hotmailadress?

Suck – det får kanske bli att knega vidare och paddla längs svenska kusten.

...eller om jag skulle kontakta den där stackars nigerianska prinsessan som behövde min hjälp med att få ut sina 38 miljarder dollar…

Fast det får nog räcka att vara en ovillig deltagare i den "riktiga" finansvärldens svindlerier med luftpengar, fractional-reserve banking, privatiserade vinster och socialiserade förluster.

Propåerna från finansvärldens jönssonligor är i alla fall mer underhållande (Thackray!! *) – och när man skrattat färdigt kan man klicka på delete…

* Författaren till romanen "Vanity Fair" (Fåfängans Marknad)" om hur det viktorianska England lät sig luras av sluga lycksökare, hette William Thackeray.

Comments

Ja, det finns många sätt att luras...

Vad säger du om denna då?

http://www.tsgnet.com/pres.php?id=370743&altf=Ckpso&altl=Uipnbttpo

Ja, den var ju lite rolig...

hej har fått exakt lika mail som du. fast den här killen ringde mig utan att jag lämnat mobilnr mitt nummer ligger inte heller ute på eniro och det finns ingen kontakt mellan mitt mobnr och min e-mail.

hur fick han mitt nummer vad ska jag göra

Inte mycket annat att göra än att hantera det som annan busringning - lägg på luren. Det är inte svårare för dylikt slödder att få tag i mobilnummer än fasta telefonnummer. Inte heller är NIX-registret till mycket hjälp - de hindrar bara företag som är tillräckligt seriösa för att bry sig om att titta efter, och inte mobiltelefoner eller företagstelefoner och inte mot samtal från företag man är eller har varit kund hos.

Ingen har ringt mig i det här ärende - de kanske trots allt är smarta nog att ana att jag inte riktigt tillhör målgruppen...

Post a comment