Show cart
Design & Illustration

Thule/3 – Stefan Holmdahl

hulke/3 – Stefan Holmdahl

Hej Björn!

Har nu äntligen blivit klar med min Thule3.

Vill tacka dig för otroligt fina förklaringar, beskrivningar och illustrationer på kajakbygge. Du betyder väldigt mycket för alla oss som har bygger kajaker.

Är otroligt nöjd med hur Thule3 fungerar. Har gjort den så den kan användas som K1, K2 och K3.

Har dessutom riggat kajaken med ett rigg från Falcon Sail. En helt fantastisk upplevelse att kunna segla och även kryssa när man så önskar. Riggen kan resas och läggas när som helst under färd och det tar bara några sekunder att göra.

Hade lite problem i början med å få stäven å tura fint i en form. Turade perfekt vid 6,37 men inte vid 6,56. Löste detta genom å öka avståndet med spanten med 1cm och ”finturade” stäven och akter (mest stäv).

Hade lite kontakt med dig då.

Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel, Men allt löste sig 👍👌

Skickar några bilder om du är intresserad, förstår det som att det inte e så många som bygger Thule3 varianten!

En fantastisk kajak i alla avseenden, tack än en gång så kanske våra vägar möts någon gång.

Mvh Stefan Holmdahl, Ellös på Orust.

Thule/3 – Stefan Holmdahl

Thule/3 – Stefan Holmdahl

Thule/3 – Stefan Holmdahl

Comments

Jag håller också på med att försöka sätta segel på mitt bygge. Vad gjorde att du valde Falcon Sails, du har ju segelmakare nästgårds (i Ellös)? Har du också haft samma upplevelse som jag, att ingen segelmakare verkar särskilt intresserad, mycket jobb för lite segel antar jag? Var seglet dyrt att importera?

Hej Per-Ivar!

Jag har faktiskt inte hört mig för hos segelmakare. Falcon Sails konstruktion tilltalade mig då den var lätt och väl genomtänkt.

Segel med rigg kan lätt resas och läggas under färd och ger en liten extra dimension vid längre paddlingar och trötta armar.

Betalade ca 9000.- för ett helt kitt med segel, rigg, linor och de olika cleat som behövdes.

Det är iallafall väldigt kul och kunna segla med kajaken.

Läs mer på falconsails.com

Patrick som äger Falconsails är väldigt trevlig och tillmötesgående.

Mvh Stefan Holmdahl

Jag tror nog det ligger lång tids utvecklande och ändringar av detaljer bakom Falcon Sails kajakrigg. Även om det är enkelt i grunden ska allt stämma, så jag hade själv alla gånger valt en färdig beprövad och fungerande lösning i första hand. Men visst inbjuder enkelheten till eget experimenterande, fast då får man ju räkna med att göra om och ändra efter hand, och lägga tid, pengar, och energi på det.

(Som en parantes, mycket trevligt på ett smått nostalgiskt vis att se ortnamnet Ellös, där har jag stannat till och handlat till midsommarfirandet på Flatön flera år.)

Post a comment