Show cart
Design & Illustration

Utbildningsdag i Tranås

I lördags pratade jag teknik- och säkerhet och instruerade i bassäng i samband med en utbildningsdag hos Petrus Kajak i Tranås – som vanligt ett mycket välplanerat arrangemang.

Programmet var det vanliga: Teorigenomgång på förmiddagen (strategi/taktik och paddelteknik med fokus på säkerhet), lunch, och sedan 4 timmar i bassäng där var och en tränade på sin nivå (kamraträddningar, ensamuppstigningar med eller utan flottör, tömning av kajak, rollar) - mycket tid för individuell instruktion. Sålunda kunde jag räkna in 5-6 nya rollare, och en som kunde rolla men lärde sig handrolla plus ett par trickrollar.

teorilektion

Teori (med vissa praktiska inslag - eskimåsväng på golvet till exempel) innan lunch.

bassängpraktik

...följt av fyra timmar i Tranås simhall med 25-metersbassäng och bubbelpool för dem som blev lite frusna under tiden.

Kajakvarvet i Tranås

Ett besök i kajakvarvet hanns med. På vänstra bilden mäster själv i sliptagen. Att det är många byggen på gång framgår av den högra.

En ny Thule/2 på gång

En av de första Thule-tvåorna på gång. Ser riktigt bra ut, trots lite problem på ritbordet att få till den vågiga däckslinjen med markant höjdskillnad mellan fram och bakkant på sargarna.

Comments

Nu är den nya rollen testad i vågorna vid Hallandsväderö i helgen. Det funkade!!

/jens

Jens. Det gläder mig! Fortsätt och öva tills den sitter i ryggmärgen - åt båda hållen. Så fortsätter vi med nya varianter nästa gång vi ses...

Post a comment