Show cart
Design & Illustration

Varmt!

Väderstationen i ateljénVilken sommar vi har fått! Fortfarande klockan kvart över tio på kvällen är det drygt 30 grader varmt i arbetsrummet, trots solskyddsgardiner och vidöppna fönster runt om i villan. Under större delen av eftermiddagen pendlade termometern mellan 32 och 33 grader och den obefintliga vinden lyckades inte åstadkomma någon luftväxling att tala om. Luftfuktigheten är drygt 60% och barometern har hela dagen stått stadigt på 1012 mb. Lite si och så med både arbetslust och effektivitet under sådana förhållanden. Sover gör man bäst ute i trädgården där temperaturen sjunker till omkring 20 grader under natten.

Desto trevligare är det att paddla - framför allt att hänga under kajaken och svalka sig i Sundets 23-gradiga vatten, ju oftare desto bättre. Som Dubside så riktigt påpekar: "att slå runt är själva essensen av paddlingen".

Comments

Ja, det har varit galet varmt här uppe också. För varmt att paddla, utom sena kvällar och tidiga morgnar. Och vattnet svalkar inte mycket heller här i Stockholms innerstad. Tar man sig ut genom slussarna är det i alla fall några grader svalare. Värmen har gjort att jag knappt har kunnat använda min nya Chillcheater-tuiliq, men ikväll kom åskan och regnet, så då passade jag på. Jag var torr och varm i ösregnet, medan folk på land sprang för att ta skydd... Du har redan talat dig varm för Reeds grejor, och jag kan bara instämma. Tuiliqen är kanon! (Liksom kapellet jag också köpte)

Paus innan regnet för klädbyte på Långholmen...

Nähä, länka till en bild det gick inte alls!

Magnus: Du kan länka till en bild på egen server genom att använda vanlig html-syntax (a href och /a) - däremot inte ladda upp en bild till min server. Så här (~/img/06/news060726-24.jpg) t ex...

Uppdatering: men nya sajtmotorn är det ännu enklare - skriv bara adressen, så gör programmet om det till en länk.

Okej, jag försökte med en IMG-tag, men det funkade inte.

Det jag skulle länka till var den här bilden (http://www.qajaq.se/public/magnus/IMGP0224.jpg) på nya kajaken.

Nej, img-taggen, liksom allt annat som skulle kunna användas för att ladda upp illvillig kod, städas bort av ett mycket duktigt litet ordningsscript.

Kajaken ser snygg och spännande ut - får man se den på Orust?

Ja, det blir nog den nya som får följa med. Jag hade egentligen velat ta med min SOF-Black Pearl, men den flyttade jag till Norrland i början av sommaren, och det är tveksamt om jag hinner hämta hem den innan Stocken, tyvärr...

Såg just att SMHI utlovar regn i morgon... tjoho, tuiliq-väder!

Post a comment