Show cart
Design & Illustration

Hantverksmeditation...

Liten byggare med överblick...

Från MagnusJonsson i dalarna:

"Hej Björn!

Jag slogs av en tanke. Ditt arbete med kajakdesign har gett mej och min familj mycket mera än bara vackra och sjövärdiga kajaker. Att låta hjärna och händer fokusera på en sak i taget är förlösande. Att låta vassa verktyg forma trä är ursprungligt och äkta, det skapar lugn och avslappning. Detta i en tid då vi lever i något som i det närmaste kan beskrivas som en tsunami av intryck. I min verkstad har mitt Black Pearl bygge fått sällskap av min 5-årige son Maltes bygge. Hans händer låter dom egna, vassa verktygen forma lister och spillträ till en kajak. Framstegen är enorma, kniven hanteras med varsamhet och full koncentration, kreativa idéer förverkligas och dom dåliga förkastas. Med gämna mellanrum faller han in i ett meditativt tillstånd där hjärna och händer samarbetar runt en lösning eller en nogrann inpassning, blicken blir lugn och avslappnad, pratet tystnar och närvaron är fullkomlig. Med glada tillrop och stolt hållning visar han upp framstegen, självkänslan stärks och stoltheten lyser i hans ögon. Mitt eget bygge går kanske inte fortare med en medhjälpare i samma lokal, men vem har bråttom? Det var väl hantverksmeditation det var frågan om?

Tack Björn för det arbete du gör för att förse oss självbyggare med inspiration och ritningar.

Mvh
Magnus Jonsson

PS. Magnus har utrustning för att såga och profilfräsa kajakribbor. Ett antal satser ribb är sålda men det finns kvar ribb till en kajak, om någon i Dalarna är intresserad. Avhämtning hos i Falun.

Comments

Hej Magnus

Ja, tænk hvad en kajak kan sætte igang af vidunderlige ting.

Hvor herligt det må være, en dag at kunne padle i en kajak med indflettede stjernestunder mellem far og søn. Tænk hvis alle børn, alle steder kunne opleve den form for samvær med en voksen.

p.s Jeg håber du bliver lige så glad for din "Perle" , som jeg er for min.

Held og Lykke.

Venlig hilsen Annie

Tack för fina ord Annie!

Ja det är ett privilegium att kunna samlas runt riktiga ting, låta leken bli så där äkta som den bara blir när man upplever sitt arbete som viktigt. Viktigt för en själv, för den egna själen. Ingen konstlad form av elektroniska spel eller fula, ömtåliga plastleksaker kan ersätta den känslan. (Skulle vara Lego då!)

Tack för din reflektion och dina tankar och jag är övertygad om att jag blir nöjd med min "perle"!

Magnus

Post a comment