Show cart
Design & Illustration

Kajakmässa och kurs i Malmö

Nigel Foster undervisar
(bilden från förra årets mässa)

Nästa helg 17-18/5 är det dags för andra upplagan av KajakEvents kajak- och outdoormässa. Programmet blir digert i år med utställare från 15 företag, kurser, demonstrationer, tävlingar mm.

Petrus träkajaker
(bilden från förra årets mässa)

Ur programmet:

Kajakprovning hela helgen (ett 50-tal modeller finns - bland annat lite träkajaker från Petrus Kajak)

Aled William från Tiderace kommer att finnas på plats för att prata kajaker och kajakdesign

Christian från Bootshaus kör en kurs i vingpaddelteknik

Jag kör en kurs i paddling med grönlandspaddel (se nedan)

Ram Silwal och jag kommer att visa rollar vid några tillfällen under helgen (Ram rollar sin forskajak både på längden och tvären – jag fegar och nöjer mig med att rolla min Black Pearl på tvären)

Under hela helgen går en tävling i kajakcross med start från land (i Point Nemo-kajaker som går att låna om du har en egen).

Kurs i paddling med grönlandspaddel

Min kurs går på lördagförmiddagen med start kl 10 ute vid Ribban (alternativt start strax efter 9 inne vid mässområdet för samling vid Ribbanstranden). Kajaker finns att hyra om du inte har en egen. Kursen pågår ca 3-4 timmar och kostar 600:-. Det blir en kort introduktion om kajakernas och paddlarnas historia och egenskaper, för- och nackdelar, och därefter instruktion på vattnet i paddelteknik, manövrering, säkerhet, rollar och stödtag. Hur mycket vi hinner beror på förkunskaper mm hos deltagarna, men ambitionen är att alla skall komma från kursen med en hel del nya kunskaper i bagaget. Bäst är om deltagarna har med egna grönlandspaddlar - men det kommer att finns ett par extra att låna om du saknar.

Mer info på KajakEvents sajt.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment