Show cart
Design & Illustration

Paddlingsdag i Tranås 19 april

Förra årets kurs

Den 19 april blir det paddlingsdag i hos Petrus Kajak i Tranås. Även i år har jag fått förtroendet att hålla i teori och praktik, och liksom tidigare (till exempel här eller här) handlar det om paddlingsteknik och säkerhet.

Halva tiden teori om paddling, (paddelteknik, manövrering, avancerade paddeltag, räddningstekniker och säkerhet ), halva tiden praktisk teknikträning i bassäng. I bassängen kommer vi att ha olika stationer så att alla kan träna på sin nivå: klättra upp i kajaken från vattnet med eller utan hjälp, stödtag och manövrering, höga stöd och eskimåsvängar. Mer om programmet.

Som vanligt när Petrus och Irene håller i arrangemanget blir det fika vid starten, lunch mellan teori och praktik, ett besök i kajakvarvet med många byggen igång (och där du kan få hjälp att bygga din egen kajak eller beställa en färdigbyggd) och eftermiddagsfika vid bassängkanten inkluderat i kursavgiften 1050:- Det finns (just nu) ett par platser kvar – max antal deltagare är 14. Är du intresserad, hör av dig till Petrus.

Nästa inbokade evenemang utanför det vanliga paddlingsprogrammet är KajakEvents Mässa i Malmö (17-18/5). Där kommer jag att hålla en kurs i paddling med grönlandspaddel och liksom förra året visa lite kajakakrobatik. Kursen kommer att vara lite teori i strandkanten – om att snickra paddel, för- och nackdelar med grönlandspaddel, tuiliq mm – därefter praktik utanför Västra Hamnen med instruktion i att få maximal utdelning av paddeln egenskaper för paddling, manövrering, roll etc. Hur upplägget blir i detalj kommer att bero på deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Vidare är jag inbjuden för föreläsning och paddlingskurs i Limfjorden på Jylland under vecka 30, när Havkajakroerne håller sin årliga sommarträff.

Som vanligt kommer jag att finnas på Kajak Syds träff i Juni och Stockenträffen i augusti om någon vill prova kajaker, testa grönlandspaddlar eller prata kajak och paddling.

Comments

Skall bli riktigt kul, ser verkligen fram emot o lära mig rolla o rädda o kanske lite grönlandspaddel teknik. Skall bli roligt och få testa en Black Pearl :-)

Post a comment