Show cart
Design & Illustration

Tjärö med omnejd 28-29/6 2003

This page is currently available in Swedish only. I may find the time to translate it eventually, but in the meantime Google Translate may provide something intelligible.

Ur arkivet: gamla turberättelser med Malmö Kanotklubb

Samling som vanligt kl 8 och som vanligt gick lastningen förhållandevis snabbt och effektivt, framför allt i beaktande av att det för ovanlighetens skull inte fanns någon utsedd turledare.

Tjärö juni 2003Efter överfarten till Tjärö delades gruppen, 14 tog sikte på bekvämligheten i vandrarhemmet och försvann i in i viken på östra sidan, de övriga 13 slog upp tälten i eftermiddagssolen på västra sidan.

Eftermiddagsturen företogs i samlad grupp (nåja, allt är relativt, men vi paddlade i alla fall åt samma håll allihop och rastade på samma ställe). Efter en stunds planlöst och resultatlöst letande efter surf bland de yttersta skären i havsbandet tröttnade Marja-Liisa på den ineffektiva turledningen, tog resolut kommandot och satte full fart mot en trivsam udde utanför Vångsö för en fikapaus och ett bad. När de första hann fram började det regna, ett regn som därefter stadigt ökade i intensitet, efterhand ackompanjerat av åska på avstånd, med följden att de flesta väntade i kajakerna, några fikade i land, ännu färre badade (någon ofrivilligt vid de hala klipporna) - och alla mobbade fullt rättvist Marja-Liisa för den uppenbara och för en inofficiell turledare oacceptabla bristen på goda relationer till vädergudarna (vilka de nu är).

Tjärö juni 2003

Framåt kvällen upphörde regnet och kvällssolen strålade över grillplatsen, över hungriga paddlare och över all gourmetmat som plockades upp ur väskor och påsar för vidare befordran till grillgallret och stormköken - medan ölen låg på kylning i vattenbrynet och vinet luftades. Trivselfaktorn steg raskt och nådde efterhand sådana höjder att den gryningspigga tuppen uppe vid vandrarhemmet var mycket nära att hinna med första väckningen innan alla hade hittat tillbaka till tält och kojer.

Tjärö juni 2003På söndagsmorgonen var solen stickande varm med förebud om åska trots en blå himmel. Gänget delades i grupper efter fart- och distansambition och den mest ambitiösa gruppen satte som vanligt kurs på Tärnö en mil bort, med ett badstopp på Haröskär på vägen. Lunchpaus i solsken vid nordöstra hörnet under diskussioner om huruvida åskvädren i väster och norr eller regnmolnen i öster skulle hinna fram till oss först. Som så ofta fick optimisterna rätt – inte en droppe regn förrän vi satt i bilarna på väg till Malmö. När jag skulle sjösätta kajaken halkade jag på en hal klipphäll och satte mig med fulla tyngden på sittbrunnssargen, vilket resulterade i en spricka – så nu är det bara förskeppet jag har kvar någorlunda intakt på Nomaden (om man inte räknar alla repor från diverse rockhoppingäventyr). På återvägen till Tjärö blev det badpaus i den lilla lagunen på holmen söder om Tjärö. Vid tretiden vara alla tillbaka i Järnavik och vi kunde lasta för hemfärd. Efter bara någon mil körde vi in i skyfallet…

Deltog gjorde:
Bo och Gunilla Juvin, Anders Månsson, Roland Isaksson, Magnus Mohlin, Sarah Nilsson, Poul Hotershøj, Göran Sterning, Åsa Wallin, Charlotte von Brömsen, Stefan Andersson, Tommy Pettersson, Marja-Liisa Ylitalo, Louise Bratt, Ninna Thomasson, Håkan Ohlsson, Elisabeth Zetterholm, Therése Hammar, Annika Nielsen, Ulf Johansson, Sören Nilsson, Carin Petersson, Dagmar Gormsen, Peder carlsson, Leif Oskarsson, Susanna Fözö och jag.

Björn

Comments

There are no comments yet.

Post a comment