Show cart
Design & Illustration

Black Pearl i Norge – lättast hittills?

Black Pearl – Roar Berge

En styv och tålig Black Pearl på 10,2 kg! Men så är det inte första kajakbygget för Roar: här är en havsracer och en surfski.

"Hei Björn.

Nå er jeg ferdig med mitt siste bygg, en BP. I tillegg vil jeg gjerne få bestillt tegninger til en Hunter i samme slengen.

Black Pearlen har fått sin ilddåp med et par overnattingsturer så langt i sommer. En klubbtur til Hidra utenfor Flekkefjord i pinsen og sommerferie med padling langs den Svenske vestkysten mellom Strømstad og Orust. Jeg har til nå padlet den ca 400 km.

Jeg har på dette bygget fokusert på vekt og styrke. I den forbindelse har jeg saget strips i paulownia og brukt dette både i skrog og dekk. I dekket er det også lagt inn noen stips i ceder. Skroget er innbakt og vakumstøpt i aramid (karbon/kevlar). Dekket er også vakumstøpt med aramid på innsiden og 200 gr glassfiberduk på utsiden for utseendes skyld. Dette var tydeligvis en god kombo for vekten endte opp på 10,2 kg ferdig utstyrt og kajakken et utrolig stiv og sterk.

Her er link til byggedagboken på FB.

Mvh
Roar Berge
Rovikveien 58
4328 Sandnes
Norwaii"

Black pearl – Roar Berge

Comments

Hej Roar

Tack för bilder och info. Fantastiskt att du fått ner vikten till 10,2 kg trots så "tung" laminering. Trevligt att du använde din BP för övernattningsturer. Jag har gjort det ett par gånger med min BP, men eftersom jag gillar att laga god mat blir det lite för trångt under däck ;-)

Hei Bjørn

Jeg er selv veldig fornøyd med vekten. Jeg hadde håpet på under 14 kg når jeg begynte, men så etter en tid at jeg kom godt under det. Jeg hadde hele tiden vekt i fokus og veide alt når jeg hadde alternativer mellom forskjellige materialer.

Jeg har prøvd å få tak i paulownia i flere år og fant i fjor et sted i California som solgte og importerte selv derfra. Lett som balsa og nesten så sterkt som gran, men har mye høyere densitet enn balsa. Til informasjon kan jeg også nevne at det kommer en artikkel i det Norske bladet "Padling" angående BP'en min.

Planen er å bruke Hunteren til litt lengre turer og la kjæresten min bruke BP på same turene. Hun er såpass liten at BP fungerer som en havkajakk for henne. Hun er forøvrig den eneste jeg har hørt som mener at BP er en utrolig stødig kajakk :-D

Ja når vi er så heldige med været som vi har vært i sommer så må vi bare utnytte det så godt vi kan.

Ha en fortsatt fin sommer!

Roar

Imponerende på alle måder.

Roar, jag är imponerad inte bara för vikt och utförande men också för att du använder BPn för övernattningsturer! Jag fick knappt plats med fötterna i min. Ser fram emot rapporteringen kring Hunterjobbet. Lycka till

I og med at jeg har laget store luker og ikke har montert senkekjøl så har jeg rom for litt mer bagasje (og mat ;-)

Post a comment