Show cart
Design & Illustration

Kajaker och fotografering

Nanoq – Leif Karlsson

Kajaker kan vara uppenbart fotogeniska.  Men det kräver förstås lite engagemang, eftertanke och planering. Det räcker sällan att skjuta från höften med mobilen.

Leif karlsson, professionell fotograf som skickat många härliga kajakbilder genom åren*, mailade en serie bilder av sin Nanoq (professionell kvalitet på kajakbyggandet också!). Det är sena kvällsbilder (omkring kl 23), tagna med extremt långa slutartider (15-20 sekunder) och med liten bländare (f29-32) för att få fram den läckra rörelseoskärpan i vattnet och det nästan osannolikt skira ljuset.

Nanoq – Leif Karlsson

Nanoq – Leif Karlsson

(* Leifs NanoqNjord och Isfjord, och bilder från olika tillfällen: en rollbild, en kajakorientering, och en blåbandet-nomad.)


Nästan samtidigt kom ett par bilder från Johan Elwing (som också bidragit med fina bilder tidigare och trevliga kommentarer om Frej). Det är ett par Struer Frej under en dramatisk himmel någonstans på Onsalahalvön. Johan har inte meddelat något om fototeknik, men jag anar lite HDR i kontrast och färgmättnad och en del fotoretusch. Snygga bilder hur som helst.

Frej – Johan Elwing

Frej – Johan Elwing

 

 

 

 

Comments

There are no comments yet.

Post a comment