Show cart
Design & Illustration

Najad - Claes Forsell

Claes Najad i Östergötlands skärgård

"Bästa Björn!

Just återkommen från jungfrufärd Tyrislöt-Västervik ToR vill jag börja med ett stort tack för en underbart konstruerad kajak.

Som andra också har skrivit, har jag svårt att se mig mätt på den.

Najaden känns stadig och lättdriven och säker öven i hög sjö, marchar lätt kring 8 km/h, toppade 14 km/h i Valdemarsviken med fin surfning.

Lite barnsjukdomar med läckande luckor och lossat sitsfäste, bra att det finns silvertejp. Luckorna sågade jag direkt ur däcket där det måste ha funnits en del spänningar. När sågningen var klar tappade luckan formen till viss del, vilket har bidragit till svårighet med tätningen. När jag bygger nästa kajak skall jag lägga på extra laminat och småbalkar i luckområden innan jag sågar.

Roder på NajadLuckorna gjorde jag efter modell Torbjörn Persson, men med annan gummilist och lås.

Sittbrunnssargen blev efter en hel del funderande i ordinär stående ribba och med liggande ribba till flänsen, vilket fungerade bra.

Bygget har i övrigt gått bra med dina fina instruktioner har tagit kring 250 timmar, har använt gran, lärk och mahogny. Jag gjorde lite missar i början, bland annat hade jag inte torkat virket tillräckligt tror jag, fick lite distans mellan några ribbor som nu syns som genomskinliga springor när solen lyser igenom skrovet. Använde klamrar till att fästa ytterstävarna vilket inte var så lyckat, när jag skulle ta bort dem satt de så hårt fast i epoxyfogen att flera av dem gick av, har nu flera små klammerbitar kvar i skrovet.

Snålade nog lite med 1:a omgången epoxy på skrovet med följd att en del ribbor i relingsområdet inte hade fäst ordentligt, ställde därför jiggen lite på kant för att reparera detta, med följden att jiggen ramlade omkull och skrovet gick i 2 delar, som tur var gick det lätt att reparera.

Använde Gunnar Clarfjords teknik för limning av skrov och däck vilket fungerade mycket bra.

Roderlinor blev efter en del funderande gjorda av cykelbromsvajer 1,5 mm med ytterhölje och ändnipplar som limmats mot däcket respektive bakre skottet, lite trögstyrd men jag räknar med att det skalll gå lättare efter smörjning med silikonolja.

Bygget och framför allt jungruturen gav mersmak och nytt bygge startar till hösten. Stort tack och vänliga hälsningar från

Claes Forssell"

Comments

There are no comments yet.

Post a comment