Show cart
Design & Illustration

News archive

News from December 2006

Sista turen för 2006

Tät dimma på morgonen

Tät dimma på morgonen men en svag sol kunde anas ovanför dimman. Som omväxling – och för att visa de farvatten vi vanligtvis roar oss i – startade vi från Kanotklubbens brygga och paddlare söderut.

Read full post

Mellandagspaddling i västlig vind

Det blev väder och tid för några härliga timmar ute i sundet igen – perfekt som motvikt till all den goda julmaten. Liksom förra gången Magnus Åström i Njorden och jag i Black Pearl.

Det blåste västnordväst ca 8 m/s, lite mindre ett tag i mitten och ökande mot slutet. Temperatur i luften 6 grader, i vattnet 7. Mulet. Som vanligt i sundet är vågorna korta, branta och ganska oberäkneliga – ofta med olika riktningar (strömmar och varierande bottenförhållanden påverkar vågorna mycket) och dyning och vindvågor överlagrade. Höjd 0,6-0,8 m. Men i bukten söder om Lomma hamnade vi i ett område med riktigt bra dyning, 1-1,2 meters våghöjd och ca 20 meters våglängd. Förvånande med tanke på att det inte blåste mer – men bara att tacka och surfa! Närmare stranden fick vi många goa sidsurfar på låga stöd.

Sjösättning vid Lomma strand och söderut mot Alnarps Fälad och tillbaka. Som motionstur betraktat ganska kort – drygt 11 km – men desto mer rollande i sjögången. Ingen i min närmaste krets av paddelvänner är tillnärmelsevis lika insnöad på kajakakrobatik runt längdaxeln som jag. De rollar pålitligt, men ser rollen som en säkerhetsteknik snarare än som ett nöje. När jag börjar rolla saktar de in och väntar med vänligt överseende tills det går över. Därför är det både inspirerande och lärorikt att paddla tillsammans med någon som är minst lika drabbad som jag, som snurrar nästan utan uppehåll ute bland vågorna, lyckligt leende, med paddel, utan paddel, framåt, bakåt, med paddeln bakom ryggen eller ner mot botten...

Det var lite för kyttigt i en så rank kajak som Black Pearl för att jag skulle kunna ta fram kameran. Därför blev det inga bilder idag.

Flera dagar kvar på ”jullovet” – det kommer mera...

Read full post

En titt på e-mailsituationen

mail upp över huvudet Mike Davidson berättar med en kul animation hur han upplever sin mailsituation. Från att ha besvarat alla mail inom några timmar har han gradvis förflyttats till en situation då det ibland går veckor innan han hinner med att svara. Jag känner igen den situationen från och till. Däremot stämmer inte hans spam-frekvens med mina erfarenheter. Jag har regelmässigt ca 10 gånger mer spam än riktiga mail. Det mesta sorteras direkt till papperskorgen av spamfiltret, men lite missas alltid - de mera fantasifulla formuleringar som spamfiltret inte hunnit lära sig än. Lite tid går också på att ögna de bortsorterade mailen, så att det inte gömmer sig något viktigt där.

Read full post

Leksaker...

Kajaken i verkstaden har fått maka på sig lite – igen. Gamla leksaker behövde fräschas upp inför julen. Hästen och bilen snickrade jag ihop för ungefär 25 år sedan och de bar spår av flitig användning, vilda lekar och två decennier i källaren, men var annars i gott skick. Lite lim i ett par öppnade fogar och en avtvättning var vad som behövdes. Nu är barnbarnen i rätt ålder.

Gunghäst i fur

Read full post

Äntligen lite paddling!

Magnus Åström på besök i Lund, lånade Njorden och jag tog pärlan, för att råda bot på svår paddelabstinens. Det blev en härlig tur längs stränderna i Lommabukten –– lite motion och en hel del rollande i det varma vattnet (drygt 7 grader 23 december är ett par grader mer än vanligt).

Read full post

Statistik , mailstrul och konspirationsfunderingar

En liten förhandstitt på årets webblogg visar att antalet besök på www.thomassondesign.com fortfarande stiger sakta men säkert. Tack alla besökare! De grå staplarna är det genomsnittliga antalet unika besökare per dag under månaden, den svarta linjen är månadens bästa dygnsnotering. Någonting hände den åttonde december som gjorde att dygnsrekordet plötsligt skenade iväg uppåt med ungefär 350. Första reaktionen var misstanke att någon illasinnad lyckats placera en virusfil eller trojan eller något liknande som bjöd in oönskade besökare, men jag hittade ingenting onormalt den här gången. Så förmodligen var det bara en slump att många hade tid att titta in just den dagen.

Read full post

Storsurf

StorsurfSer ju bara skitkul ut!

Får nog bli en liten surfkajak i strip vad det lider. Nästa projekt kanske...

Visserligen finns knappast sådana surfvågor i Sverige, men jag kan nog tänka mig att börja i beskedligare vågor...

Read full post

Virtuellt kajakmuseum

Kan du läsa tyska? Då finns en trevlig sajt om kajakens ursprung och användning - måhända inte så mycket nytt material (det mesta ser ut att vara plockat från välkända sajter och böcker), men en trevlig och lättillgänglig sammanställning är absolut inte fel.

Engelsk och fransk översättning tycks vara på gång, att döma av ännu så länge olänkade språkflaggor i ovankant.

Read full post

Det var då det...

För ett år sedan såg det ut så här i trädgården.

launch061215-1.jpg

För ett år sedan såg det ut så här i trädgården. I år blommar det lite här och var och det plockas kantareller ute i markerna. Det går bestämt undan med den globala uppvärmningen...

Read full post

Gordon Brown och grönlandspaddling

Jag följer med stigande häpnad och även irritation den stundtals mycket hätska debatt som följt på de citat om grönlandskajaker och -paddlar som hämtats ur Gordon Browns bok Sea Kayak.

Efter de första utfallen mot Gordon Brown efter en kort radiointervju, försvarade han sig med att han blivit felciterad och att citaten var ryckta ur sitt sammanhang. Nu när boken finns ute står det helt klart att han tvärtom blivit helt korrekt både tolkad och citerad. Däremot framför han sina åsikter på ett betydligt mer nyanserat sätt än några av deltagarna i den efterföljande debatten.

Read full post

Black Pearl - Roger Marberg

Grönländsk standardroll

Roger Marberg och Black Pearl

Fick ett mail från Roger Marberg med lite sjösättningsinfo om den Black Pearl jag mötte honom i på Stocken .

Roger har också utförligt jämfört Hunter och Black Pearl som svar på en fråga från Sven Lundén som sjösatte sin Hunter häromdagen.

"Fick ju som du vet en hel del lister över på Hunterbygget som jag inte hade hjärta att skicka i pannan så det fick bli ett bygge till. Det blev naturligtvis en BP, pärlan bland dina ritningar enligt min uppfattning. Det tog sex veckor i somras mot Hunterns 8 månader i vintras.

Dom överblivna listerna räckte till skrovet och några varv på däcket, resten blev egensågade lister. Bygger jag igen blir det INTE med egna lister dom var styva, kvistiga och allmänt omedgörliga.

Bygget gick betydligt smidigare än Hunter. Alla misstag var ju redan gjorda och hon skulle ju målas så man behövde ju inte vara så petig vare sig med sågning eller slipning. Förtjockad epoxy och en kraftig gummiskrapa fixade det mesta.

Mått och vikt blev: Längd 517 (skulle varit 520 men två mätfel ändrade det) bredd 47 och vikt 14 kg.

Sjösättning (olackad) skedde på Stockenträffen (som du redan dokumentert med bild på annan plats i forumet)."

Lite bilder och filmsnuttar...

Sven Lundén som sjösatte sin Hunter häromdagen frågade om skillnaderna mellan Hunter och Black Pearl, och Roger svarade detta:

"Nog är det skillnad, mer än jag trodde. Dom är ju trots allt ganska lika, bara olika skala. Jag har faktiskt inte paddlat Huntern sen BP:n blev klar. Inte för att inte Huntern är OK eller att BPn är så mycke bättre. Den är bara snäppet enklare och roligare och annorlunda och fräck. Den är så j-a cool.

Men det klart att hon är annorlunda - hon är faktiskt en hel del mindre. Man sitter exakt i vattenbrynet. Med näst intill raka ben (lågt däck). Ingen plats för fötterna, måste böja dom framåt som om jag stod på tå. Sittbrunnssargen i nivå med höftbenen. Och man kan lägga sig på akterdäck genom att bara svanka på ryggen lite. Hon är helt klart skithäftig.

Hon är näst intill självrollande, sitter som en smäck runt höfterna. Har kört lite intensiv rollträning (4*30 min) och inte missat någon roll (fast jag har bara kört "standardrollen").

Hon är ju naturligtvis rankare också. Var i Grebbestad för ett tag sedan och i 12 m/s motvind och 40-45 cm vågor backade jag för en längre överfart och tog en annan väg. Fick vågorna i magen hela tiden (hon vakar inget vidare i tvär sjö :-) ) och kompisen (Martin B.) som paddlade bredvid sa att det såg vingligt ut när fören och aktern låg på varsin våg och han kunde se luft under mitten. Antar att våglängden råkade vara extremt olämplig just för min kära BP: Så helt säker med henne är man inte än. Mer att lära YES... det är väl så man vill ha de'.

Att hon väger 14 kg gör ju inte saken sämre.

Min dotter älskar den också, för henne är den som en fullstor kajak (hon är 10).

Men till sommaren skall Huntern få mer tid, har lite dåligt samvete för henne som fått hänga i garagetaket så länge uten uppmärksamhet. Men jag tänker på henne, jag lovar ;-).

Några bilder och ett par filmsnuttar hittar du på www.marberg.se klicka på paddling och BP

Mvh
Roger"

Read full post

Verkligheten vs Industrial Light & Magic

Också en Black Pearl

En notis nästan helt utan koppling till kajaker och paddlande. Nästan? Ja, namnet Black Pearl finns trots allt med på ett hörn. Annars är den delvis interaktiva webbsidan med exempel på hur ILM byggt karaktärer och miljöer till "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" riktigt kul att klicka runt på. Interaktiva filmsnuttar ger möjlighet att skala av lagret av digitalt ILM-trolleri ner till det som filmades och det finns mycket information om hur stämningen skapades. (via BoingBoing).

Read full post

Tvillingkavater

sjösättning

"Hej! 8 oktober sjösatte jag mina tvillingar i en lugn båthamn i Bohuslän. Det var en härlig och efterlängtad stund i sällskap med käresta, barn, barnbarn och goda vänner. Allt förflöt på bästa sätt! Jag paddlade en bit ut i Gullmarn och mötte höstvågor - Kavaten uppträdde lugnt och stabilt. Fantastiskt skönt att plöja fram över havet.

Mångsidig kajak?

Jag påbörjade bygget i juni -05 med att bygga skrovet. Vid årsskiftet 05/06 byggde jag skrov nummer 2 och frampå vårkanten och under delar av sommaren lades däcken. Septemberkvällar fylldes med diverse smådetaljer.

För att lättare kunna se repor mm på skroven valde jag att måla dem med grå grundfärg och vit lackfärg. Däcket är fernissat med 2-komponent.

Enda missödet under byggandet var att vävlagret på insidan i första skrovet "drabbades" av blåsor. På det andra skrovet valde jag att först stryka tunt med epoxi och därefter lägga på vävbitarna. Det fungerade utmärkt - jag upplevde att väven inte gled lika mycket mot skrovet som när väven lades på trä utan epoxi. Det har varit mycket roligt att bygga dessa kajaker och när barnbarnen växt till sig blir det dags igen.

Tack för snabb service när jag ställt frågor till dig.

God Jul och Gott Nytt År!
Mats Hagelberg
Uddevalla"

Read full post

Kajakvarvet i Tranås...

Petrus Kajaks sajt framgår att företaget flyttar bygg- och kursverksamheten till nya lokaler i Tranås. Enligt vad som förtäljs innebär det också en viss breddning av verksamheten: det finns nu kapacitet för beställningsbyggen, vilket innebär att jag kommer att samarbeta med Petrus när jag får förfrågningar om färdiga kajaker eller kanadensare.

Kajakvarvet i Tranås

För övrigt är servicen tämligen komplett: kajak- och kanadensaruthyrning under sommarhalvåret, paddelkurser på olika nivåer från nybörjare till avancerad (i simhall under försäsongen, för övrigt i sjön), kurser i kajak- och kanadensarbygge under vinterhalvåret (en ny kurs börjar efter årsskiftet och enligt sajten finns platser kvar), kontinuerligt byggande av träkajaker för den egna uthyrningen, och nu också alltså beställningsbyggen – inte bara kajaker och kanadensare utan även annat båtsnickeri och liknande.

Read full post

Weird kayak patents...

Today I found Google patents, a search engine for US Patents. After some random surfing, I entered "kayak" and hundreds of kayak-related patents appeared.

Paddelhjälp?The is a febrile thinking going on out there, with the good intention of relieving us poor paddlers of the tedious and dangerous work that paddling is perceived to be among the uninformed (fx a paddle support, patent no 6763827; that, I presume, is intended to save us from arm fatigue when handling a heavy paddle for hours), introduce some safety (an "Emergency air system for kayaks", patent no 5671694A, consisting of a mouthpiece on foredeck where the weary paddler might fill the lungs mid-rolls while waiting for – whatever the good inventor think he is waiting for – Godot?) or for transforming the kayak to something else that is supposed to enhance the experience: jetski, catamaran, submarine, bathtub or rowboat.

These sites are addictive – it is easy to spend hours surfing from one preposterous invention to another  – sometimes laughing out loud, sometimes getting depressed over the perception of kayak and paddling that is exposed. I can't decide what is most laughable/depressing: the inventions themselves, their unintentionally comical descriptions or the fact that someone at the patent office has granted them!

Se also "Invented: A new kayak paddle".

Read full post

Hunter - Sven Lundén

Sven Lundén i Göteborg har sjösatt och provpaddlat en ny Hunter. Svart verkar vara modefärgen i år (hör du det Erik! - orange är helt ute numera). Svart kajak ger säkert också pluspoäng när den dyker upp på rollkurser för Freya.

Det är kanske rentav svart som är den där egenskap X som Jens Åberg efterlyste i en kommentar nyligen - den som i kombination med grått skägg skänker ägaren/bäraren extraordinär rollförmåga. I så fall bör Sven ha alla trumf på hand inför nästa års rolltävling på Stocken.

Read full post

Nostalgitripp

Vintage projects

Vi som har åldern inne minns säkert alla dessa från tvivel och självkritik totalt befriade byggbeskrivningar på allt från cykelbilar till radiotelefoner som för några decennier sedan publicerades i framtidsoptimistiska tidkrifter med namn som Populär någonting (kunde vara teknik, mekanik, vetenskap, hobby...) och i kataloger från Clas Olsson, Hobbyförlaget, Hobbex m fl.

Över dessa satt jag och många av mina generationskamrater och dreglade. Vad blir nästa projekt? En ångmaskin? Eller en motorbåt. Eller varför inte ett par walkie-talkies, små som skokartonger, med ett par kilo batterier (6 volt för glödströmmen och 67,5 volt för anodspänningen – minns att transistorer inte var riktigt tillgängliga för alla än) och bakelitlur hängade i en klyka på sidan? Mina radiotelefoner blev aldrig färdiga (jodå jag började på sådana också). Varför de inte blev färdiga minns jag inte – men de båda apparatlådorna i trä kom till nytta. Den ena blev ett utomordentligt akvarellschatull med plats för färger, vattenflaska, penslar och några små akvarellblock. Den andra finns i snickarboden och innehåller borr och navare.

Nu i kväll råkade jag snubbla över en amerikansk sajt som väckte återseendets glädje: Vintage Projects. Samma fullständigt gränslösa tro på den skapande människan, som med energi, påhittighet, entusiasm och lite verktyg bygger sin tillvaro – husvagn, traktor, segelbåt, hus, klockor, pilbågar, motorcykel, svävare, hydrokopter, gitarr, fiol, teleskop. Och samma gränslösa självförtroende. Har du ingen bandsåg? Ja men några rörkrökar från VVS-affären, ett par delar från an skrotad bil och ett par timmars jobb, och voilà! En metallsvarv? Visst, några bitar järnprofil från smidesverkstadens skräptunna och lite remskivor från Clas Ohlsson. Svårigheter finns inte, bara möjligheter.

Suck! Jaja, jag bygger i alla fall en och annan kajak...

Read full post

Här går det undan...

Black Pearl i USA

Dan Caouette jobbar snabbt. Den Black Pearl han beställningsbygger är svart, rättvänd och har rollat för första gången - fast bara på byggjiggen än så länge...

Read full post

Strandpromenad i Haverdal

Vågor i strandkanten

En promenad till fots längs stranden med blicken ut mot havet, i stället för det vanliga förhållandet - till kajak med blicken mot land.

Egentligen härligt kajakväder, men av olika skäl var kajaken kvar hemma i Lund. Men det finns andra båtar att titta på. På båtabacken finns fortfarande lite kvar av de gamla ekor och snipor som byggdes i Harplinge under flera decennier under början och mitten av 1900-talet - en del välskötta och i bruk, andra pensionerade och i olika stadier av förmultning.

Read full post

Black Pearl i Norra Ishavet

Uppe i ishavet har det byggts kajaker i flera år. Den senaste - en Black Pearl med "rätt" färg - sjösattes häromdagen. Mailet från Per Erik innehöll en serie spännande bilder med en färgskala och känsla som passar kajaken som hand i handske. Fotograf är Bjørn Pedersen, och jag kunde inte låta bli att publicera alla fyra.

"Hallo Bjørn

Etter mye dårlig vær fikk vi plutselig en dag med lite vind, varmegrader og nesten klar himmel her på Jan Mayen. Så skulle Black Pearl`en bli testet noen gang denne vinteren, så var torsdag 30 november et godt alternativ. Som jeg skrev tidligere har det blitt uttrykket tvil blant enkelte om den ville flyte med meg oppi, og eventuelt om jeg ville holde balansen. Dermed dro så godt som hele stasjonsbesetningen ut på Helenesanden for å se hvordan det gikk. Båten oppførte seg som en drøm og det var lettere å håndtere den enn jeg hadde regnet med. Jeg hadde god kontroll over balansen på den korte turen det ble denne gangen. Nå går den i opplag til isen går. Dermed er den første Black Pearl blitt sjøsatt her oppe på 71 grader, 8´ nord. Jeg starten byggingen av den andre over nyttår.

Med hilsen fra ishavet
Per Erik Hanevold
Jan Mayen"

Jan Mayen 1

Jan Mayen 2

Jan Mayen 3

Jan Mayen 4

Read full post

Hamnstyrelsen tar sitt uppdrag på allvar

Bada inte här!

Det är förbjudet att bada i hamnbassängen (varför nu någon skulle komma på den idén, med några av södra Hallands finaste sandstränder inom synhåll). Men finns ett förbud skall det efterlevas. Och överträdelser skall ha konsekvenser.

Är det min fantasi som löper iväg eller är det någon mer som kan se hamnfogden framför sig när han skjuter stetsonhatten bakåt i nacken, blåser bort röken från revolverpipan och vänder sig om för att sätta ännu ett kryss på tavlan över före detta badhuliganer...

Read full post

Proffsbyggd Black Pearl i USA

Black Pearl underways

Dan Caouette med Clear Stream Fine Woodworking har just påbörjat ett beställningsbygge av en Black Pearl. Han kommer att lägga ut rapporter och bilder efterhand som bygget fortgår på en nystartad blog (går alltså att prenumerera på nyhetsflödet).

Kunden har beställt en svart kajak, utrustad ungefär som min egen. Dan, som åtar sig alla typer av byggen från enkla målade till grafiska pussel i olika träslag, gillade min enkla byggjigg och beslöt att testa. Men han gav den lite extra stabilitet med en centerstomme.

Read full post

Archive

The news archive contains all news sorted by month and year they were written. Click the dates to see the year's headlines. Click on the month to view monthly news.

2024

 1. July (5)
 2. June (1)
 3. May (2)
 4. April (1)
 5. January (4)

2023

 1. December (2)
 2. November (1)
 3. October (3)
 4. September (3)
 5. August (6)
 6. July (2)
 7. June (1)
 8. May (5)
 9. January (2)

2022

 1. December (1)
 2. November (2)
 3. October (2)
 4. September (3)
 5. August (3)
 6. July (1)
 7. June (4)
 8. May (1)
 9. March (2)
 10. January (2)

2021

 1. December (1)
 2. November (2)
 3. October (4)
 4. September (6)
 5. August (6)
 6. July (6)
 7. June (4)
 8. May (5)
 9. April (2)
 10. March (2)
 11. February (2)
 12. January (1)

2020

 1. December (3)
 2. November (4)
 3. October (4)
 4. September (11)
 5. August (7)
 6. July (8)
 7. June (7)
 8. May (7)
 9. April (6)
 10. March (4)
 11. February (1)
 12. January (1)

2019

 1. December (3)
 2. November (1)
 3. October (1)
 4. September (4)
 5. August (4)
 6. July (3)
 7. June (5)
 8. May (5)
 9. April (2)
 10. March (3)
 11. February (3)
 12. January (2)

2018

 1. December (2)
 2. November (4)
 3. October (4)
 4. September (6)
 5. August (6)
 6. July (9)
 7. June (4)
 8. May (7)
 9. April (3)
 10. March (2)
 11. February (4)
 12. January (2)

2017

 1. December (5)
 2. November (3)
 3. October (4)
 4. September (3)
 5. August (6)
 6. July (11)
 7. June (5)
 8. May (5)
 9. April (2)
 10. March (2)
 11. January (1)

2016

 1. December (2)
 2. November (3)
 3. October (2)
 4. September (6)
 5. August (5)
 6. July (6)
 7. June (3)
 8. May (3)
 9. April (3)
 10. March (3)
 11. February (1)
 12. January (3)

2015

 1. December (2)
 2. November (2)
 3. October (2)
 4. September (4)
 5. August (3)
 6. July (4)
 7. June (4)
 8. May (3)
 9. April (3)
 10. March (4)
 11. February (1)
 12. January (3)

2014

 1. December (2)
 2. November (2)
 3. October (4)
 4. September (3)
 5. August (7)
 6. July (10)
 7. June (7)
 8. May (9)
 9. April (3)
 10. March (3)
 11. February (2)
 12. January (3)

2013

 1. December (3)
 2. November (4)
 3. October (8)
 4. September (5)
 5. August (5)
 6. July (8)
 7. June (9)
 8. May (8)
 9. April (7)
 10. March (7)
 11. February (1)
 12. January (4)

2012

 1. December (5)
 2. November (5)
 3. October (8)
 4. September (4)
 5. August (9)
 6. July (9)
 7. June (6)
 8. May (9)
 9. April (3)
 10. March (3)
 11. February (3)
 12. January (3)

2011

 1. December (3)
 2. November (13)
 3. October (7)
 4. September (11)
 5. August (8)
 6. July (10)
 7. June (8)
 8. May (13)
 9. April (9)
 10. March (11)
 11. February (10)
 12. January (5)

2010

 1. December (6)
 2. November (7)
 3. October (4)
 4. September (12)
 5. August (14)
 6. July (7)
 7. June (15)
 8. May (11)
 9. April (7)
 10. March (6)
 11. February (11)
 12. January (11)

2009

 1. December (11)
 2. November (10)
 3. October (14)
 4. September (11)
 5. August (13)
 6. July (8)
 7. June (21)
 8. May (23)
 9. April (13)
 10. March (11)
 11. February (8)
 12. January (10)

2008

 1. December (11)
 2. November (9)
 3. October (15)
 4. September (14)
 5. August (15)
 6. July (5)
 7. June (11)
 8. May (18)
 9. April (16)
 10. March (7)
 11. February (8)
 12. January (13)

2007

 1. December (4)
 2. November (7)
 3. October (16)
 4. September (9)
 5. August (15)
 6. July (18)
 7. June (35)
 8. May (25)
 9. April (14)
 10. March (19)
 11. February (17)
 12. January (21)

2006

 1. December (22)
 2. November (18)
 3. October (9)
 4. September (17)
 5. August (25)
 6. July (28)
 7. June (19)
 8. May (20)
 9. April (15)
 10. March (9)
 11. February (22)
 12. January (22)

2005

 1. December (18)
 2. November (10)
 3. October (10)
 4. September (15)
 5. August (24)
 6. July (10)
 7. June (11)
 8. May (12)
 9. April (22)
 10. March (20)
 11. February (11)
 12. January (24)

2004

 1. December (6)
 2. November (8)
 3. October (11)
 4. September (8)
 5. August (18)
 6. July (15)
 7. June (8)
 8. May (9)
 9. April (3)
 10. March (8)
 11. February (8)
 12. January (8)

2003

 1. December (10)
 2. November (17)
 3. October (7)
 4. September (8)
 5. August (2)
 6. June (3)
 7. May (3)
 8. April (1)
 9. March (2)
 10. February (1)
 11. January (3)

2002

 1. December (1)
 2. November (3)
 3. October (1)
 4. September (1)
 5. August (2)

2001

 1. August (1)
 2. July (1)
 3. May (1)